SRI confirmă atacuri cibernetice asupra site-urilor româneşti

Ultima actualizare:

    SRI confirmă atacurile cibernetice asupra site-urilor româneştiFoto Twitter
SRI confirmă atacurile cibernetice asupra site-urilor româneştiFoto Twitter

Mai multe site-uri româneşti printre care şi cele ale unor instituţii de învăţământ superior şi administraţie publică au fost ţinta atacurilor cibernetice începând cu jumătatea lunii decembrie a anului precedent.

SRI a anunţat vineri seară faptul că mai multe site-uri româneşti au fost ţinta unor atacuri cibernetice prin care se promovau mesaje islamiste radicale, anti-israeliene şi pro-palestiniene, printre acestea numărându-se şi site-ul Patriarhiei Române.

"Pe fondul acțiunilor desfășurate de grupările hacktiviste la nivel mondial, au fost semnalate, cu o frecvență crescută, și atacuri cibernetice derulate asupra unor sisteme informatice aparținând unor entități publice sau private din România, realizate și în scopul promovării unor mesaje de propagandă islamistă. Acest gen de entități agresoare derulează, în mod continuu, acțiuni de identificare a vulnerabilităților de securitate cibernetică, pe care le exploatează imediat sau conjunctural. În țara noastră au fost înregistrate atacuri cibernetice asupra site-urilor aparținând unor instituții de învățământ superior și de administrație publică, începând cu jumătatea lunii decembrie 2014. În cursul acestor atacuri au fost promovate mesaje islamiste radicale, anti-israeliene și pro-palestiniene", menționează într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, citat de agerpres.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net