Spitalul pentru jucării, deschis acum şi noaptea

Ultima actualizare:
Doritorii pot dona  şi jucării de pluş
Doritorii pot dona şi jucării de pluş

Au ”medici”, ”asistente” şi chiar ”cameră de gardă”. Primesc orice fel de ”bolnav”, dar există o mare diferenţă faţă de unităţile sanitare normale: pacienţii nu sunt oameni, ci jucării. Maşinuţe fără uşi sau geamuri, păpuşi fără picioare – orice jucărie poate reveni la viaţă la spitalul pentru jucării.

Iniţiativa ­primăriei Ca­pitalei e unică în Româ­nia şi se bazează în principal pe jucării defecte care se repară şi apoi se dau copiilor din centrele de plasament sau din familiile nevoiaşe.

Primul centru a fost inaugurat în 2013 pe strada Foişorului nr. 56-58 şi a avut un succes neaşteptat, astfel încât Municipalitatea a decis să mai înfiinţeze unul, pe Calea Şerban Vodă nr. 48. De luni, 11 ianuarie, ambele îşi deschid porţile după perioada Sărbătorilor.

Valentin este cel care le dă „viaţă”  jucăriilor stricate
Valentin este cel care le dă „viaţă” jucăriilor stricate

“Avem adevăraţi «doctori», care pot face bine orice jucărie stricată de copii sau pe care aceştia nu o mai pot folosi. Obiectul este reparat şi apoi oferit în stare perfectă micuţilor din familii nevoiaşe”, ne-a declarat Cosmina Simiean, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipalităţii, care administrează centrele.Dacă la ”spitalul” din Calea Şerban Vodă programul de primire a jucăriilor donate este între orele 8.30 şi 16.30, la cel din str. Foişorului, obiectele pot fi aduse non-stop. ”Există acolo o cameră de gardă, adică un serviciu permanent care primeşte lucrurile”, ne-a precizat Cosmina Simiean.


    Valentin este cel care le dă „viaţă”  jucăriilor stricate
Valentin este cel care le dă „viaţă” jucăriilor stricate

Valentin e unul dintre ”doctorii” care fac bine obiectele care produc atâta bucurie copiilor. ”Jucăriile care ies din mâna noastră arată ca noi. Spălăm chiar şi rochiţele păpuşilor. Uneori suntem adevăraţi chirurgi, pentru că avem nevoie de ore pentru a readuce la viaţă o jucărie. Bucuria copiilor când primesc jucăria nu se poate însă compara cu nimic”, povesteşte Valentin.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net