Spitalul groazei din Reșița consumă 50 de milioane € pe an. Romeo Dunca: ”Sunteți bogați, domnilor chirurgi”! Ce salarii au

pacient-spital-resita.jpg

La Spitalul din Reșița era ceva obișnuit ca pacienții să stea goi, pe jos
La Spitalul din Reșița era ceva obișnuit ca pacienții să stea goi, pe jos

Spitalul groazei din Reșița consumă 50 de milioane de euro pe an de la bugetul statului. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, spune că 80% din bani se duc pe salarii. ”Sunteți bogați, domnilor chirurgi”, a spus noul șef al județului. Iată ce salarii au medicii, potrivit listei publicate, astăzi, de Dunca, pe pagina sa de Facebook.

Imaginile terifiante de la Spitalul din Reșița cu bolnavii care stau pe jos, goi, în condiţii inumane, au îngrozit toată țara. Sunt pacienți cu probleme psihice, fără discernământ.

Alina Stancovici, managerul unității sanitare, vorbeşte despre imposibilitatea de a gestiona situaţia. Spune că știa că e mizerie, dar că sunt probleme vechi.

romeo-dunca.jpg

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, este în război cu medicii și le-a publicat salariile pe Facebook
Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, este în război cu medicii din Reșița și le-a publicat salariile pe Facebook

Înfuriat de cele văzute, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a spus că Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa consumă mulți bani și că medicii sunt bogați.

Spitalul groazei din Reșița, 50 de milioane de euro pe an. Romeo Dunca: ”Sunteți bogați, domnilor chirurgi”!

”Cetățenii sunt în multe cazuri nemulțumiți de servicii, deși spitalul consumă 50 de milioane de euro pe an. Sunteți bogați, domnilor chirurgi, deoarece bugetul de salarii reprezintă aproape 80% din cheltuieli. Din păcate, însă, cei mai mulți dintre pacienți sunt săraci și nu de puține ori chiar nemulțumiți. Ori trebuie să meargă la alte spitale din țară sau străinătate pentru a căuta alinarea ce nu o găsesc la Reșița. Deși sunteți 150 de medici primari sau specialiști!”, a scris pe Facebook Romeo Dunca, noul președinte al CJ Caraș-Severin, din partea PNL.

Medic chirurg, salariu de peste 22.000 de lei pe lună și 4 operații în două luni

Ca să demonstreze că ceea ce spune este adevărat, acesta arătat lista cu salariile nete ale chirurgilor, care ajung să depășească și 22.000 de lei pe lună, chiar dacă intervențiile sunt puține. Spre exemplu unul dintre chirurgi apare în centralizator cu doar patru operații, în perioada 1 septembrie-30 noiembrie: gen apedicită, excizie, sutură sau reamputare. ”Nu mă pricep la medicină, dar cifre mă descurs și mai ales deslușesc realitatea ascunsă după povești (...) Am luat veniturile acestor trei medici pe ultimele trei luni și le-am raportat la numărul de intervenții. Mie îmi pare puțin, chiar foarte puțin (...) Comparația o poate face oricine”, a comentat Romeo Dunca la publicarea listei cu salarii.

lista-salarii-medici-resita.jpg

Lista de salarii nete ale medicilor chirurgi de la Spitalul Reșița
Lista de salarii nete ale medicilor chirurgi de la Spitalul Reșița
Foto: Facebook/Romeo Dunca

Totodată, Dunca spune că a văzut condițiile jalnice din clădirile în care personalul medical lucrează, că cei care au administrat județul sunt vinovați de asta, dar că cetățenii trebuie să primească liniște și speranță. 

”Dumneavoastră reparați și îngrijiți oameni, iar noi, administrația județeană, reparăm și întreținem clădiri. Dar să nu uitam că fotografiile apărute zilele acestea în spațiul public, în presa locală, națională și chiar internațională, arată exact cât de bine o facem. Atât noi, administrația, având grijă de clădiri, cât și dumneavoastră, în timp ce îngrijiți bolnavii”, a completat Romeo Dunca. 

centralizator-interventii-medici-chirurgi-resita.jpg

Centralizatorul intervențiilor chirurgicale la Spitalul Județean Reșița, în perioada 1 septembrie-30 noiembrie 2020
Centralizatorul intervențiilor chirurgicale la Spitalul Județean Reșița, în perioada 1 septembrie-30 noiembrie 2020
Foto: Facebook/Romeo Dunca

Imaginile groazei au apărut în presă, în urmă cu două zile, după ce clinica din Reșița a devenit spital dedicat infectaților cu Covid-19. Pe lângă bolnavi goi, stând pe podea, au fost date publicității fotografii și cu un cadavru băgat într-un sac negru, lăsat pe unul dintre paturile de salon.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/imagini-de-groaza-spitalul-din-resita-bolnavii-stau-pe-jos-goi-conditii-inumane

https://www.click.ro/news/national/o-femeie-din-belgia-aflat-de-pe-internet-cum-era-tratat-tatal-ei-spitalul-din-resita

 

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1