Spitalul de Pediatrie Mangalia în pericol. Clădirea unității medicale a fost scoasă la vânzare de proprietari

Ultima actualizare:

    Clădirea care adăpostește acum Spitalul de Pediatrie MangaliaFoto: antena3.ro
Clădirea care adăpostește acum Spitalul de Pediatrie MangaliaFoto: antena3.ro

Clădirea și terenul Spitalului de Pediatrie din Mangalia au fost scoase la vânzare cu 2, 5 milioane de euro. Nu, nu este vorba de o afacere oneroasă pregătită de mai marii unității medicale sau ai orașului, cel care vinde este proprietarul.

Autoritățile locale sunt cele care au tras semnalul de alarmă și spun că nu știu unde o să ducă secțiile care sunt adăpostite acum în clădire: pediatrie, neonatologie și maternitatea. Potrivit antena3.ro, imobilul a ajuns în proprietatea Crucii Roșii în anul 2017, iar la scurt timp, aceasta a fost executată silit de o firmă de avocatură. Imobilul a fost scos la vânzare și cumpărat anul trecut în octombrie, de către un om de afaceri cu 300.000 de euro. Acesta acum vrea să vândă și cere 2, 5 milioane de euro. Proprietarul imobilului cere autorităților locale o chirie lunară de 5.000 de euro, sumă pe care cei de la vârful Primăriei Mangalia refuză să o achite, pe motiv că ar fi injustă.

Autoritățile nu au soluții pentru mutarea Spitalului de Pediatrie

''Spitalul Mangalia este la fel de important pe timpul verii, cum e Spitalul de Urgență din București. De la Costineşti până la Vama Veche, tot ce se întâmplă pe litoral este adus aici'', a spus pentru sursa citată Ozghiun Menabit, consilier local Municipiul Mangalia. Conform anunțului de vânzare, corpul de spital în care se află internați pacienți ar putea deveni hotel.''Există o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă prin care se stipulează clar, că indiferet cine va fi proprietarul acestei clădiri au obligaţia să păstreze activitatea medicală timp de 10 ani de zile'', spune pentru antena3.ro, Alina Dan, manager Spitalul Municipal Mangalia. Autoritățile locale au găsit o soluție, vor să ridice un nou pavilion în curtea spitalului din Mangalia. Deocamdată, însă, fondurile necesare noii construcții nu au fost accesate și nici nu se știe când se va întâmpla acest lucru. Singura speranță au rămas fondurile europene.

Reacția proprietarului clădirii în care se află Spitalul de Pediatrie Mangalia

”(...)Vreau să informez cetățenii de bună credință că am încercat încă de la început să stabilesc o relație de bună colaborare cu Primăria Mangalia, comunicându-i personal d-lui Primar și reprezentanților acestuia acest lucru și faptul că sunt de acord cu menținerea funcțiunilor existente și dupa 2027, numai că dânșii nu sunt interesați de încheierea contractului de închiriere prezentat încă din 08.10.2020, și intrarea în legalitate. In susținerea celor afirmate și rezolvarea situației, am depus numeroase documente atât la autoritățile locale (Primaria Mangalia, Spitalul Municipal Mangalia) cât și la Prefectura Constanta și Guvern (Corpul de control al Primului Ministru). Deoarece autoritățile locale refuză să respecte legea, considerandu-se deasupra acesteia, iar acesta situatie aducandu-mi un grav prejudiciu am luat hotararea de a vinde acest imobil (acesta fiind un drept al proprietarului), dar nu inainte de informa Primaria Mangalia, respectand dreptul acesteia la preemtiune si a-i comunica ca poate sa o cumpere la pretul de 900.000 Euro, insa oferta a fost refuzata de dl. Primar (document inregistrat). In contiunuare vanzarea se va face pe piata imobiliara libera. Mentionez inca odata ca in sustinerea celor prezentate exista numeroase documente inregistrate la autoritati si ca este corect ca acestea sa prezinte presei si cetatenilor lucrurile asa cum sunt”, a declarat proprietarul imobilului pentru antena3.ro.

Citiți și

Povestea incredibilă a palatului-sanatoriu de la Căpâlnaș, scos la vânzare pentru 1,1 milioane €

Au devastat spitalul bucată cu bucată

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net