Spital de Cardiologie, în valoare de 40 de milioane de euro, deschis în sectorul 2

Ultima actualizare:
Clinica a fost sfinţită de Patriarhul BOR, Daniel
Clinica a fost sfinţită de Patriarhul BOR, Daniel

Pacienţii români au de azi acces la serviciile oferite de cel mai modern spital specializat în tratarea bolilor cardiovasculare. Spitalului Monza – Centrul de Excelenţă în Cardiologie a fost construit în cartierul Vatra Lumionoasă de o companie italiană care deţine încă zece astfel de clinici în provinciile Lombardia şi Piemonte.

Inaugurarea oficială a Spitalului Monza – Centrul de Excelenţă în Cardiologie a avut loc miercuri, 23 ianuarie, la sediul unităţii medicale din sectorul 2 din strada Tony Bulandra nr. 27. Noua instituţie spitalicească face parte din Grupul italian de Spitale “Policlinico di Monza” din Milano, grup ce însumează zece spitale situate în Lombardia şi Piemonte şi beneficiază de aparatură medicală şi tehnologie de ultimă generaţie la nivel mondial. Preşedintele grupului, Michelangelo De Salvo a declarat că ideea realizării Spitalului Monza în sectorul 2 a pornit de la faptul că în cele zece clinici din Italia lucrează peste 300 de specialişti români (medici, asistente medicale şi ingineri) care s-au dovedit a fi foarte buni în domeniile lor de activitate.


    Clinica a fost sfinţită de Patriarhul BOR, Daniel
Clinica a fost sfinţită de Patriarhul BOR, Daniel

Acest nou spital poate fi locul ideal pentru medicii români care vor să se întoarcă să profeseze în ţară. Spitalul e structurat pe 7 etaje, ce ocupă o suprafaţă de aproape 20.000 de metri pătraţi. Dispune de 8 săli de operaţie, cu 32 de paturi de terapie intensivă, Unitate de Coronarieni, Medicină Internă, Departament de Radiologie Imagistică, Ambulatorii de specialitate, Secţie de Recuperare Cardiologică şi de Recuperare Motorie, cu un total 140 de paturi, fiind profilat în principal pe efectuarea intervenţiilor chirurgicale complexe şi în asigurarea unor servicii medicale de înaltă performanţă.

Spitalul “Monza” este dotat cu o tehnologie medicală de vârf, echipamentele electromedicale din dotarea spitalului fiind toate de ultimă generaţie, marca “General Electric”. Majoritatea saloanelor de aici au un singur pat, dar există şi camera cu două paturi. La acestea se adaugă un număr mic de camere VIP, destinate persoanelor care îşi permit să plătească pentru nu plus de confort.

Investiţia italienilor se ridică la 40 de milioane de euro, însă ea va fi repede recuperată întrucât România încă duce lipsă de servicii medicale la standarde europene.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net