Spintecătorul din puşcărie, condamnat pe viaţă. Constantin Stărpu e spaima închisorii

Ultima actualizare:

     Asasinul a ajuns spaima închisorii
Asasinul a ajuns spaima închisorii

Un bărbat de 39 de ani e considerat unul dintre cei mai fioroşi asasini din România. Individul a fost condamnat pentru o crimă şi a comis alte două omoruri în puşcărie. O a patra victimă a scăpat cu viaţă, scrie adevarul.ro.

Încarcerat în Penitenciarul Iaşi, Constantin Stărpu e spaima închisorii. Povestea de groază a bărbatului din satul Dancu (Iaşi) a început în 2011, când şi-a ucis un prieten, pe care îl bănuia că i-ar fi făcut avansuri iubitei sale. Stărpu şi-a atacat victima cu un topor şi apoi i-a înfipt un cuţit, de mai multe ori, în gât.

Criminalul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. După doar trei ani, Stărpu şi-a ucis doi colegi de celulă, pe care, de asemenea, i-a înjunghiat cu un cuţit în gât. Pentru dubla crimă, el a fost condamnat pe viaţă. Pedeapsă care, potrivit legislaţiei, permite eliberarea după executarea a 25 de ani. În 2018, Stărpu a atacat un deţinut, cu cuţitul, în duba penitenciarului, şi l-a înjunghiat tot în gât. Victima a fost grav rănită, dar a scăpat.

Instanţa l-a condamnat pe Stărpu la 12 ani, dar spintecătorul va executa doar pedeapsa pe viaţă. Astfel, indiferent ce faptă va comite, lui nu-i mai poate fi modificată pedeapsa.

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net