Spintecătorul din puşcărie, condamnat pe viaţă. Constantin Stărpu e spaima închisorii

criminal.gif

Asasinul a ajuns spaima închisorii

Un bărbat de 39 de ani e considerat unul dintre cei mai fioroşi asasini din România. Individul a fost condamnat pentru o crimă şi a comis alte două omoruri în puşcărie. O a patra victimă a scăpat cu viaţă, scrie adevarul.ro.

Încarcerat în Penitenciarul Iaşi, Constantin Stărpu e spaima închisorii. Povestea de groază a bărbatului din satul Dancu (Iaşi) a început în 2011, când şi-a ucis un prieten, pe care îl bănuia că i-ar fi făcut avansuri iubitei sale. Stărpu şi-a atacat victima cu un topor şi apoi i-a înfipt un cuţit, de mai multe ori, în gât.

Criminalul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. După doar trei ani, Stărpu şi-a ucis doi colegi de celulă, pe care, de asemenea, i-a înjunghiat cu un cuţit în gât. Pentru dubla crimă, el a fost condamnat pe viaţă. Pedeapsă care, potrivit legislaţiei, permite eliberarea după executarea a 25 de ani. În 2018, Stărpu a atacat un deţinut, cu cuţitul, în duba penitenciarului, şi l-a înjunghiat tot în gât. Victima a fost grav rănită, dar a scăpat.

Instanţa l-a condamnat pe Stărpu la 12 ani, dar spintecătorul va executa doar pedeapsa pe viaţă. Astfel, indiferent ce faptă va comite, lui nu-i mai poate fi modificată pedeapsa.

 

Loading...