Der Spiegel îl critică pe Iohannis: «Administrația sa e un dezastru»

klaus_iohannis.jpg

klaus iohannis
Președintele Klaus Iohannis a fost criticat de o publicație germană de renume
foto: Arhiva Personală

Revista germană Der Spiegel a publicat un editorial, semnat de analistul Keno Verseck, unde critică acțiunile președintelui Klaus Iohannis, având în vedere funcția pe care acesta o deține. Verseck îl numește „diletant” pe liderul român, sugerând că nu este destul de pregătit din punct de vedere profesional pentru a fi președintele țării.

În plus, analistul acuză și decizia lui Iohannis de a retrage distincția „Ordinul Steaua României” lui Laszlo Tokes, cel care a declanșat Revoluția din 1989, concluzionând că președintele a „abandonat eroii Revoluției”, potrivit Mediafax.

„Klaus Iohannis, preşedintele de etnie germană al României, şi-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar Administraţia sa este un dezastru. Acum, i-a abandonat şi pe eroii Revoluţiei din 1989", comentează Keno Verseck, în materialul intitulat „Președintele României Klaus Iohannis: diletantul”.

În plus, analistul observă o scădere drastică a popularității președintelui în rândul celor care l-au votat în anul 2014, scădere pe care o consideră a fi motivată. „Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o «Românie a lucrului bine făcut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. De fapt, tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că este vorba de scandaluri de corupţie ori de adoptarea unor legi controversate, când ar fi necesar ca şeful statului să se exprime, Iohannis păstrează tăcerea sau postează un scurt mesaj pe Facebook”, concluzionează editorialistul publicației Der Spiegel.

Loading...

Citește și

 • klaus iohannis

  Proiectul de Ordonanță de Urgență privind interceptările Serviciului Român de Informații a fost avizat de CSAT. Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri (11 martie), că acesta prezintă o soluție pentru organele judiciare.

 • klaus iohannis atac armat

  Atac armat la Ierusalim, unde este în vizită oficială președintele Klaus Iohannis. O palestiniancă a atacat un soldat israelian cu cuțitul și a fost ucisă de forțele de ordine. Întâmplarea a avut loc marți (8 martie) cu doar câteva ore înainte de sosirea vicepreședintelui american Joe Biden și face parte dintr-o serie de incidente asemănătoare.

 • klaus iohannis

  Președintele Klaus Iohannis este în mijlocul unei “furtuni”, poate fără voia sa. Declarațiile legate de ordinul de evacuare emis de ANAF la adresa televiziunilor din trustul Intact i-au adus scăderea considerabilă a numărului de aprecieri din partea poporului, atât în viața reală, cât și în cea virtuală, pagina lui de Facebook scăzând dramatic la capitolul like-uri.

 • vila lac 3, președinte, klaus iohannis

  A stat un an în Vila Lac 2, dar de câteva zile Klaus Iohannis are casa pe care a râvnit-o. Surse oficiale au declarat pentru România TV că președintele țării s-ar fi mutat în Vila Lac 3.