Der Spiegel îl critică pe Iohannis: «Administrația sa e un dezastru»

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis a fost criticat de o publicație germană de renumefoto: Arhiva Personală
Președintele Klaus Iohannis a fost criticat de o publicație germană de renumefoto: Arhiva Personală

Revista germană Der Spiegel a publicat un editorial, semnat de analistul Keno Verseck, unde critică acțiunile președintelui Klaus Iohannis, având în vedere funcția pe care acesta o deține. Verseck îl numește „diletant” pe liderul român, sugerând că nu este destul de pregătit din punct de vedere profesional pentru a fi președintele țării.

În plus, analistul acuză și decizia lui Iohannis de a retrage distincția „Ordinul Steaua României” lui Laszlo Tokes, cel care a declanșat Revoluția din 1989, concluzionând că președintele a „abandonat eroii Revoluției”, potrivit Mediafax.

„Klaus Iohannis, preşedintele de etnie germană al României, şi-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar Administraţia sa este un dezastru. Acum, i-a abandonat şi pe eroii Revoluţiei din 1989", comentează Keno Verseck, în materialul intitulat „Președintele României Klaus Iohannis: diletantul”.

În plus, analistul observă o scădere drastică a popularității președintelui în rândul celor care l-au votat în anul 2014, scădere pe care o consideră a fi motivată. „Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o «Românie a lucrului bine făcut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. De fapt, tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că este vorba de scandaluri de corupţie ori de adoptarea unor legi controversate, când ar fi necesar ca şeful statului să se exprime, Iohannis păstrează tăcerea sau postează un scurt mesaj pe Facebook”, concluzionează editorialistul publicației Der Spiegel.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net