Principele Nicolae al României: «Sper că venirea copilului ne va reapropia de Familia Regală »

deschidere_printul_nicolae_1.jpg

O familie fericită: Nicholas Medforth – Mills şi Alina – Maria Binder
Foto: Arhivă personală

Principele Nicolae al României a vorbit despre primul său copil pe care-l va avea cu soţia sa, Alina-Maria, şi despre cum a decurs sarcina acesteia, într-un interviu exclusiv pentru adevarul.ro. Nepotul regelui Mihai, utimul monarh al României, a subliniat şi dorinţa sa de a se reapropia de Familia Regală.

Nicolas Medforth – Mills (35 de ani), băiatul principesei Elena, cea de-a doua fiică a regelui Mihai, a anunţat pe 1 iunie că soţia sa, Alina-Maria, este însărcinată şi va naşte în luna noiembrie. Principele Nicolae s-a căsătorit cu Alina Binder (32 de ani) în 2018, la Sinaia. Născut şi crescut în străinătate, a ajuns prima oară în România în 1992, când avea şapte ani, cu ocazia primei vizite a bunicului său după perioada de peste patru decenii de exil. Nicolae a absolvit în 2012 Colegiul Royal Holloway de la Universitatea din Londra, specialitatea management. 

  • “Adevărul”: Sunteţi pregătit şi pentru viitoarele nopţi nedormite?  

Prinţul Nicolae: (Râde) Am înţeles că nopţile nedormite vor veni imediat după ce se naşte copilul şi vor reprezenta o parte din această poveste specială. Noi suntem aici pentru copil şi trebuie să avem grijă, nu contează dacă dormim sau nu. Eforturile noastre vor fi concentrate pentru creşterea copilului şi ca să fie sănătos şi fericit, asta este cel mai important.  

  • Cum decurge sarcina soţiei?  

Până acum, soţia mea a fost foarte bine, relaxată şi fericită. A fost o sarcină uşoară şi ne-am bucurat. Naşterea va fi la începutul lunii noiembrie, în Bucureşti, şi sperăm să fie naturală. Avem mai multe prenume în cap, dar încă nu am ales. O să aşteptăm până apare această minune şi atunci ne vom decide.  

Botezul, la Curtea de Argeş sau la Sinaia 

  • Din câte am înţeles, botezul va fi la Curtea de Argeş. A fost o alegere cu sufletul, ţinând cont că acolo sunt îngropaţi iluştrii dumneavoastră înaintaşi şi că aveţi o relaţie specială cu arhiepiscopul Calinic?  

printul_nicolae_1.jpg

Foto: Arhivă personală

(Zâmbeşte) Într-adevăr, aşa este, am o relaţie specială cu arhiepiscopul Calinic. Încă nu am ales un loc pentru botez, însă Curtea de Argeş este una dintre opţiuni. Am luat în calcul şi Sinaia. Încă nu am luat o decizie şi nu am luat ales o lună anume. Trebuie să analizăm situaţia, deoarece noi toţi am trecut prin perioada aceasta dificilă a pandemiei şi nu ştim ce va urma acum, când se apropie iarna.  

  • Vor fi invitaţi şi membri ai Familiei Regale la botez?  

Bineînţeles. Depinde şi de ce restricţii vor fi atunci din cauza pandemiei. Îmi voi invita familia şi sper că venirea unui copil ne va reapropia.  

  • Cum v-aţi adaptat, inclusiv cu sarcina soţiei, în această perioadă dificilă?  

Noi ne-am bucurat de momentele petrecute împreună. Am stat mai aproape de familia soţiei în această perioadă. Cred că mulţi români şi-au analizat vieţile şi ce este mai important pentru fiecare.  

  • Sunt unele zvonuri că veţi avea fetiţă.  

Nu anunţăm încă dacă va fi fetiţă sau băiat. Pentru noi este o mare bucurie, nu contează ce sex va fi. Nu vă spun încă. Momentan e secret.  

  • Vă gândiţi şi la alţi copii în viitor?  

Da, ne dorim cel puţin doi copii. O să luăm totul pas cu pas, progresiv (râde). Se schimbă viaţa foarte mult când vine un copil. Ştiu, fiindcă am deja o fetiţă şi, datorită ei, viaţa mea şi a soţiei s-a schimbat mult şi frumos.  

  • În 2018, când aţi ajuns la biserică pentru cununia religioasă, numeroşi oameni au strigat: „Trăiască viitorul rege al României!“. Ce mesaj aveţi pentru ei?  

Sunt onorat că oamenii ne sprijină în acest fel. Important însă este să păstrăm vii memoriile regilor şi reginelor şi să continuăm valorile lor morale. Mă bucur foarte mult că memoria Regelui Mihai este vie. Noi încercăm să trăim cu aceste valori morale speciale, le voi transmite şi copilului meu. Putem să le spunem fiecare copiilor noştri ce au făcut regii şi reginele pentru ţară şi cum s-au comportat cu oamenii.  

  • Ar fi o utopie revenirea la monarhie în România?  

Este foarte dificil să dau un răspuns în acest moment. Dar eu cred că se poate ca, în timpul vieţii mele, România să revină la monarhie. Însă cred că noi toţi trebuie să vrem asta şi că trebuie să fim uniţi, ca să lucrăm împreună la acest deziderat.  

Şi-a recunoscut primul copil  după două teste de paternitate 

iris_anna_1.jpg

Nicoleta Cîrjan, alături de micuţa Iris Anna
Foto: Nicoleta Cîrjan / Facebook

Nicholas Medforth – Mills mai are o fetiţă în vârstă de 4 ani, Iris Anna, în urma uni relaţii cu Nicoleta Cîrjan. El şi-a recunoscut copilul abia anul trecut, după două teste de paternitate. Din acel moment, fostul principe şi-a asumat responsabilităţile de părinte. El a făcut anunţul, la momentul respectiv, pe pagina sa de Facebook: “Rezultatul a fost pozitiv, reieşind că sunt tatăl fetiţei”.

Nicolae şi Nicoleta s-au cunoscut în 2015, când nepotul regelui Mihai a organizat un tur al României, pe bicicletă, pentru promovarea lecturii. Cei doi ar fi avut o relaţie scurtă. Cum n-a recunoscut iniţial copilul, Nicolae a fost implicat într-un scandal care l-a costat. Casa Regală a României a anunţat în 2015 că fiul principesei Elena este exclus din succesiunea la tron şi că îşi pierde titlurile dinastice. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1