VIDEO Spectaculos! Un meteorit a explodat deasupra României

Ultima actualizare:

    Camerele au surprins o lumină puternică pe cer
Camerele au surprins o lumină puternică pe cer

Fenomen straniu deasupra României. Un meteorit a explodat în noaptea de marţi spre miercuri deasupra ţării noastre. Mai multe camere de supraveghere au surprins straniul fenomen.

O lumină puternică a fost observată de mai mulţi români, în noaptea de 6 spre 7 ianuarie. Momentul a fost suprins şi de camerele de supraveghere, iar imaginile sunt uimitoare. Preţ de câteva secunde cerul este luminat foarte puternic. Fenomenul a fost similar cu al unei explozii. Specialiştii spun că a fost vorba despre explozia unui meteor care a avut loc deasupra României

De asemenea, ei spun că nu este cazul să ne îngrijorăm, dar că pentru a putea fi vizibil un astfel de fenomen distanţa la care se află meteorul de suprafaţa pământului trebuie să fie la maximum 120 de kilometri.

„E un fenomen cunoscut. A fost apariţia pe cer a unui meteor numit bolid care a luminat cerul părţii de Est, Sud-Est a României. Martorii şi imaginile arată că lumina a fost extrem de puternică, extrem de strălucitoare, determinată de apariţia pe cer a unui corp de câţiva metri. De această dată lumina a fost atât de puternică încât s-a putut vedea din casă de cei care locuiesc în Bucureşti. A fost un corp mic, dar atmosfera trebuie protejată. Este posibil să mai fi rămas vreo bucată din el, dar să nu cream o isterie, să vină lumea cu bolovani şi să spună că ăsta e un meteorit. Nu e obligatoriu să fi căzut, dar fiind vorba de corp mai mare, e posibil să fi căzut sub formă de meteorit. E vorba de un corp ceresc şi orice bucată din el prezintă interes. Are o formă în care se vede crusta arsă", a declarat Valentin Grigore, preşedinte Societatea Astronomică Română de Meteori.

Potrivit România TV, fenomenul a avut loc la ora 03.05 dimineaţa.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net