Spectaculos! Prima zebră 3D din România

zebra_3d.jpg

Zebra 3D, Buzau
Priectul elevilor buzoieni creează o iluzie optică

Pietonii ezită să traverseze, iar şoferii au tendinţa să frâneze! Este efectul unei treceri de pietoni tridimensionale, amplasată pe o stradă din Buzău.

Prima zebră 3D din România a fost realizată de elevii Liceului de Artă din Buzău chiar în faţa şcolii lor. Au văzut o trecere de pietoni similară într-un orăşel din Islanda şi au decis să facă una la fel chiar în faţa şcolii, întrucât oferă o iluzie optică. Elevii au aşteptat acceptul autorităţilor locale şi al Poliţiei Rutiere, iar miercuri s-au apucat de treabă.  

Pentru realizarea marcajului rutier, elevii au primit ajutorul muncitorilor de la urbanism, dar şi vopseluri speciale. Şi profesorii s-au lăsat angrenaţi în actul de creaţie. Proiectul - pilot a fost asumat cu entuziasm de edili, care au ţinut să verifice personal isprava liceenilor. În cazul în care zebra va avea succes printre buzoieni, Primăria va dezvolta conceptul şi în alte zone intens circulate ale oraşului.

 

Loading...

Citește și

  • După imprimanta 3D, era normal să apară şi pixul 3D. O companie americană, Wooble Works, a creat un pix care îţi permite să desenezi în aer. 3D Doodler este un dispozitiv care te lasă să faci schiţe din plastic topit care se întăreşte la contactul cu aerul.

  • expozitie tablouri 3D, expozitie interactiva Sun Plaza, tablouri 3D

    Dacă nu reziști prea mult fără să te fotografiezi cu telefonul, atunci trebuie să mergi la această expoziție de tablouri 3D. Ai ocazia să-ți faci un selfie memorabil cu o gorilă sau cu un mamut care par a ieși din ramă ori cu un tigru bengalez care adoră să fie plimbat în lesă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1