Spectaculos! O navă lungă de 292 metri a ajuns în Portul Constanța

Ultima actualizare:

    Samjohn Silidarity a intrat în Portul Constanța Foto: CN
Samjohn Silidarity a intrat în Portul Constanța Foto: CN

Nava Samjohn Solidarity, sub pavilion Insulele Marshall, spectaculoasă prin dimensiunile ei uriașe, a ajuns miercuri în Portul Constanța. Cu o lungime de aproape 300 de metri, vasul se află în transit în România și este încărcat cu minereu de fier.

Construită în anul 2010, Samjohn Solidarity are o lungime de 292 de metri şi o lăţime de 45 de metri. Nava de 180.702 DWT a fost pilotată spre dana 81 de pilotul Sergiu Floca. Samjohn Solidarity, în tranzit în Portul Constanţa, este încărcată cu 173.302 tone minereu de fier din Africa de Sud şi va intra în operaţiuni de descărcare în dana 81, au anunțat reprezentanții Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APM). 


    Foto: CN APM SA
Foto: CN APM SA

Portul Constanţa este situat pe coasta vestică a Marii Negre, la 179 nM de Strâmtoarea Bosfor şi la 85 nM de Braţul Sulina, prin care Dunărea se varsă în mare. Acoperă o suprafaţă totală de 3.926 ha, din care 1.313 ha uscat şi 2.613 ha apă. Cele două diguri situate în partea de nord şi în partea de sud adăpostesc portul, creând condiţiile de siguranţă optimă pentru activităţiile portuare. În prezent, lungimea totală a Digului de Nord este de 8,34 km, iar cea a Digului de Sud de 5,56 km.

Portul Constanţa are o capacitate de operare anuală de aproximativ 120 milioane tone, fiind deservit de 156 de dane, din care 140 sunt operaţionale. Lungimea totală a cheurilor este de 29,83 km, iar adâncimile variază între 7 şi 19 m, scrie adevarul.ro.

Citește și:

Alertă în portul Constanța. Şase algerieni, intoxicați cu fum la bordul unei nave, după ce au incendiat o saltea

Cum iau şpagă vameşii pentru "vapoarele morţii"

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net