Specialiștii au previziuni sumbre: «În fiecare săptămână moare cam cât o comună, peste 2.000 de oameni»

Ultima actualizare:

    Morgile spitalelor abia fac și ele față
Morgile spitalelor abia fac și ele față

Crezi că SARS-CoV-2 dă „o simplă răceală”? Uită-te spre parcările pline cu ambulanţe de la UPU, la spitalele sufocate de bolnavi şi la unităţile de terapie intensivă unde lupta pentru un loc liber este acerbă! Tudor Chirilă te provoacă la altceva: să-ţi imaginezi o Sala Palatului plină de oameni pe scaune, cam 3.500. Şi toţi sunt morţi. Pentru că atâţia oameni răpune coronavirusul la fiecare 9 zile.

Tudor Chirilă a avut joi o postare curajoasă pe pagina sa de Facebook. A vorbit despre morţii valului 4, convins fiind că mesajul lui va inflama o mulţime de antivaccinişti. „Aş putea să postez o pisică. Cu puţin efort, aş mulţumi pe toată lumea. Doar că nu am în plan aşa ceva. Aşa că o să încerc să creez o imagine, că poate valorează mai mult decât orice. Imaginaţi-vă Sala Palatului plină ochi, pe scaune, fără oameni în picioare. Aşa, ca la un concert de muzică clasică. Plină de oameni. Doar că ei sunt morţi. Fiecare încremenit într-o expresie contorsionată de surpriza morţii. 3.500 de morţi. În perioada asta, la fiecare 9 zile moare cam o Sala Palatului. De aceeaşi boală”, a scris artistul.

Şi are dreptate. Până acum, în România au murit de COVID 41.781 de oameni. Foarte mulţi în acest val 4. Doar vinerea trecută am pierdut 365 de vieţi, joi 304, miercuri 390, iar marţi 442. Nu vom scăpa uşor nici pe viitor. Medicul şi cercetătorul Octavian Jurma estimează că în perioada următoare, până la finalul valului 4, vom avea 10.000 de morţi pe lună. Chiar dacă de săptămâna aceasta numărul infectărilor se va menţine constant sau va scădea, curba deceselor va continua să crească.


    Dr. Octavian Jurma
Dr. Octavian Jurma

„Indiferent ce măsuri am lua acum, nu vom preveni decesele din următoarele săptămâni. Ca regulă, dacă am face ceva acum, se va vedea peste două săptămâni pe curba infectărilor şi abia peste 3-4 săptămâni pe cea a deceselor. Se poate spune că decesele din următoarele două săptămâni s-au întâmplat deja, doar că oamenii n-au aflat de ele, abia peste două săptămâni se va da verdictul”, atrage atenţia dr. Octavian Jurma. Confirmă Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: „Ne aşteptăm la un număr şi mai mare de morţi. Acum, în fiecare săptămână, moare cam cât o comună, peste 2.000 de oameni”. Dincolo de aceste cifre, sunt vieţi distruse, copii rămaşi orfani, familii care îşi vor petrece sărbătorile în doliu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net