«Spadasinii» din Deta, Călin Roman şi alte trei persoane, arestaţi preventiv pentru 29 de zile

Ultima actualizare:

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, Judecătoria Deta a emis, luni seară, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru fiul cel mic al primarului din localitate Călin Roman şi pentru Radu Gherghel, Daniel Vasile Bîrzan şi Valentin Pavel Strîmtu, suspectaţi de implicare în altercaţia de la o terasă din Deta, în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate.

Totodată, Judecătoria Deta a emis mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din Deta, care este căutat de către anchetatori, care l-au dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră, fiind suspectat că a tăiat cu sabia trei tineri în urma conflictului din Deta.

Faţă de cei cinci a fost pusă în mişcare acţiunea penală printr-o ordonanţă emisă luni, acuzaţiile fiind de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, mai multe infracţiuni de lovire-forma tip şi agravată. Pentru Bogdan Daniel Roman a fost începută urmărirea penală şi pentru infracţiunea de port fără drept al cuţitului în locuri publice.

Iniţial, cercetările în acest caz au fost efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, dosarul fiind apoi preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, care apoi l-a transferat înapoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta.

Potrivit anchetatorilor, cei cinci suspecţi în acest caz sunt acuzaţi de infracţiuni ce ţin de competenţa Parchetului din localitatea Deta.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost înjunghiaţi.

Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Potrivit poliţiştilor, şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, starea lor fiind stabilă, iar al treilea la spitalul din Deta, el fiind externat.

În această cauză sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi, iar Bogdan Roman este în continuare căutat, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

Primarul din Deta, Petru Roman (PDL), a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că ambii săi copii au avut "probleme cu dosare penale", iar Bogdan Roman, fiul cel mare, era cunoscut ca fiind o fire mai violentă şi dacă vor fi găsiţi vinovaţi vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

"Bogdan este mai violent, Călin mai liniştit, ambii au avut probleme cu dosare penale. Un astfel de eveniment îmi afectează şi mie imaginea, ca persoană, şi afectează şi imaginea partidului, deşi un om la 32 de ani răspunde pentru faptele sale. Îmi cer scuze faţă de cetăţenii acestui oraş, dar în acelaşi timp mă consider şi o victimă a acestui scandal. Pentru că nu era cazul să mi se întâmple acest lucru, când nici eu şi nici partidul nu suntem vinovaţi", a spus Roman.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, luni, că a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş.

Liviu Popa a spus că a venit în Timiş pentru a face o anchetă şi a stabili cum s-a desfăşurat activitatea poliţiştilor în cazul scandalului din Deta, precizând că şi-a întrerupt concediul pentru acest lucru şi asigurând că va avea toată fermitatea în desfăşurarea anchetei.

Şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Liviu Popa, şeful Poliţiei Române.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că şeful Poliţiei din Deta, Viorel Goloşie, în cazul căruia a fost începută cercetarea prealabilă în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat din funcţie.

Conform martorilor, la faţa locului, în momentul conflictului, se aflau mai mulţi poliţişti, care însă nu au intervenit şi i-au lăsat pe agresori să plece. Martorii mai spun că fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, avea o sabie, iar fratele său, Călin, un cuţit şi că cei doi fac parte dintr-o grupare care provoacă scandaluri în oraş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, declara că, în momentul izbucnirii scandalului, o patrulă a Poliţiei Deta se afla la 50 de metri de locul incidentului şi a intervenit imediat, însă grupul agresorilor, care era format din patru persoane, a fugit. Mezdrea preciza că la Deta s-a deplasat o comisie de control a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş care va stabili dacă poliţiştii au intervenit sau nu pentru aplanarea conflictului izbucnit pe terasa din centrul oraşului.

Poliţia Română preciza, duminică, într-un comunicat de presă, că în momentul producerii conflictului din Deta, soldat cu înjunghierea a trei persoane, nu se aflau poliţişti, aceştia erau angrenaţi într-o acţiune în zonă, ei intervenind ulterior pentru aplanarea scandalului şi căutarea suspecţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net