Soţul lui Sevil Shhaideh, susţinător al regimului al-Assad? Mesajele publicate pe internet

Ultima actualizare:

    Sevil Shhaideh a fost propusă pentru funcţia de premierFoto: Mediafax
Sevil Shhaideh a fost propusă pentru funcţia de premierFoto: Mediafax

Dacă Sevil Shhaideh va fi numită în funcţia de premier, ea va deveni nu doar prima femeie care să ocupe acest post, ci şi primul musulman. Relaţia ei cu Liviu Dragnea a umbrit însă această dublă premieră, aşa cum s-ar putea să o facă şi convingerile politice ale soţului său.

De origine sirian, Akram Shhaideh ar fi susţinător al lui Bashar al-Assad, dictatorul acuzat de comunitatea internaţională de crime de război. Conform riseproject.ro, el ar fi publicat mai multe mesaje pe conturile sale de socializare în care îşi arăta sprijinul pentru al-Assad şi în care critică rebelii. 

Agronom de profesie şi originar din Lattakia, Siria, Akram Shhaideh şi-a început cariera ca şef de departament în cadrul Ministerului Agriculturii de la Damasc, în 1988. A lucrat acolo până în 2010, iar din 2011 este consultantul pe probleme de agricultură al Regiei Autonome Județene Drumuri și Poduri Constanța. 


    Akram ShhaidehFoto: Arhiva personală
Akram ShhaidehFoto: Arhiva personală

Sirianul de 54 de ani ar fi însă şi un susţinător al regimului al-Assad, lucru pe care l-a spus pe site-uri de socializare. El ar fi distribuit articole şi fotografii, alături de mesaje de susţinere şi a comentat în dreptul unor materiale din presa siriană. Soţul premierului propus ar mai susţine că informaţiile din presa internaţională despre al-Assad sunt doar propagandă. 

Unul dintre exemplele date de cei de la Rise Project este un articol pulicat în 2011, la câteva luni de la izbucnirea războiului civil din Siria. Shhaideh punea revolta populară pe seama organizației Frații Musulmani, critica opoziția și denunţa interesele externe mascate sub umbrela apărării drepturilor omului: „Frăția Musulmană este partidul-cheie în lupta împotriva puterii și împotriva oricărei forme de guvernare: civilă, militară și științifică. A fi în opoziție nu înseamnă mirosul trădării și a arăta lipsă de respect pentru credință și patrie sub pretextul schimbării și evoluției”.

Mai mult, el ar fi distrubuit mesaje ale unui pagini numite "Doar Dumnezeu, Siria şi Bashar", printre care unul în care se spune că liderul Hezbollah, grupare considerată teroristă de UE și SUA, duce „războiul sfânt”. Un alt mesaj distribuit este o fotografie cu lideri ai opoziţie care sunt numiţi "fii de căţea". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net