Soţia l-a «furat» pe Costică Ştefănescu fără ştirea copiilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Dacă ştia ce se va întâmpla după moartea sa, Costică Ştefănescu şi-ar fi amânat sinuciderea. Asta spun apropiaţii marelui fotbalist referitor la scandalul din jurul înmormântării acestuia.

„Uite mortul - nu e mortul!". „A fost sinucidere!". „Ba nu, a fost accident!". „Îl îngropăm în satul natal, lângă Bucureşti". „De ce nu la Craiova, unde a jucat?".

Cam aşa au decurs discuţiile pe marginea morţii lui Costică Ştefănescu şi asta chiar în familia marelui sportiv. Rudele acestuia s-au bălăcărit ca la uşa cortului pentru că nu s-au înţeles unde vor avea loc funeraliile.

Fosta soţie a lui Costică Ştefănescu, copiii şi fratele acestuia, au început încă de miercuri pregătirile pentru înmormântarea fostului fotbalist la Săbăreni, lângă Bucureşti.

FOTO Nevasta a câştigat războiul cu copiii şi fratele. Costică Ştefănescu, dus la Craiova

Ceartă pe locul unde va fi înmormântat Costică Ştefănescu

Aici s-a născut Costică, aici au trăit şi au murit părinţii lui, aici ar fi vrut şi el să îşi aibă somnul de veci. S-a rezervat localul pentru parastas, s-a dat în lucru o cruce nouă din marmură şi s-au tocmit groparii.

simeon stalpnicul png

Totul a fost pregătit ca la carte pentru înmormântarea celui care a fost una dintre gloriile sportului românesc.

Costică Ştefănescu a pierdut meciul cu moartea

Soţia lui Costică Ştefănescu nu crede în ipoteza sinuciderii

Şoc, însă! Ieri dimineaţă, oamenii au mers să ridice trupul neînsufleţit de la morgă, dar ia-l de unde nu-i. Fusese ridicat peste noapte, de către ultima soţie a răposatului, care a ţinut cu tot dinadinsul să-l îngroape pe fotbalist la Craiova, acolo unde a cunoscut faima.

Ultima fotogafie, realizată în urmă cu o lună la Eforie, îl arată pe Costică Ştefănescu foarte slăbit

simeon stalpnicul png

„Este incredibil ce a făcut această femeie. Seara am vorbit cu ea şi a rămas stabilit că dimineaţă mergem să luăm trupul de la morgă şi să îl aducem aici, la Săbăreni. În cursul nopţii, parşiveşte, s-a dus şi l-a luat la Craiova. Este ca şi cum ne-au furat mortul de la morgă. I-am urat să aibă parte de aceeaşi soartă ca şi fratele meu. Nu se poate aşa ceva! Omul ăsta este din Săbăreni, nu din Craiova. Aici are familia, copiii. Cine o să meargă să îi aprindă o lumânare la cimitirul din Craiova? O să se ducă ea?", spune Ion Ştefănescu, fratele fostului fotbalist.

Şi sătenii din Săbăreni sunt supăraţi pe soţia lui Costică Ştefănescu. Oamenii îl aşteptau acasă pe Costică - să-şi ia rămas bun - şi nu înţeleg ce ar putea căuta sportivul taman la Craiova.

Localnicilor din Săbăreni nu le vine nici acum  să creadă că Ştefănescu nu va fi înmormântat în satul natal

simeon stalpnicul png

„Domnule, poate este o glumă proastă, nici nu ştiu ce să zic. Toată viaţa lui Costică este legată de Săbăreni. Aici a învăţat fotbal, uite! pe terenul ăsta din faţa casei lui. Aici s-a stins mama lui iubită, anul trecut, în toamnă. Aici a lăsat prima soţie, copiii...prietenii, pe noi.. Ce caută la Craiova? Acolo a jucat fotbal, acolo a fost serviciul lui. Ce, eu dacă am lucrat la Întreprinderea de Montaj din Pantelimon, acolo mă duc la groapă? Eu tot cred că va fi adus aici, la noi", spune Marin Bogdan (65 de ani) din Săbăreni, consătean, prieten şi coleg de şcoală generală cu cel care a fost Costică Ştefănescu.

Ion Ştefănescu

simeon stalpnicul png

Sicriul cu trupul lui Costică Ştefănescu a ajuns ieri dimineaţa la stadionul „Ion Oblemenco" din Craiova, acolo unde Costică Ştefănescu a jucat ani buni. Foştii colegii din perioada "Craiovei Maxima" s-au strâns să-şi ia rămas bun de la prietenul şi căpitanul lor.

Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost expus ieri la stadionu “Ion Oblemenco”. Şi Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a venit să-i aducă un ultim omagiu

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„A ţinut secret faptul că era bolnav. A fost un om demn şi care a ştiut tot timpul să se facă respectat. A fost idolul oltenilor, iar numele lui era scandat de fani minute bune în şir", a spus cu lacrimi în ochi Aurică Beldeanu. Soţia sportivului, Maria Ştefănescu, a declarat că acesta slăbise foarte mult din cauza bolii şi s-a dezechilibrat şi a căzut de la etajul 5 al Spitalului Militar.

„Nu s-a sinucis. Trebuia să mergem la mânăstire, imediat după ce era externat. Va avea parte de slujbă în biserică. L-am adus la Craiova pentru că aici s-a simţit cel mai bine. Este cetăţean de onoare al oraşului şi aici trebuia să ajungă. Şi în Miami când mergeam asculta melodia «M-a făcut mama oltean». L-am adus la prima lui dragoste", a spus femeia. Costică Ștefănescu va fi înmormântat sâmbătă la cimitirul Sineasca. (Andreea Mitrache)

Marele fotbalist din Bănie, Costică Ştefănescu, era îndrăgostit de mare. În ultimii ani ai vieţii, el s-a retras la Eforie Nord, acolo unde deţinea împreună cu soţia sa, Maria Ştefănescu, două vile turistice: Maryland şi Evelyne. De altfel, el figura cu domiciliul la prima vilă.

simeon stalpnicul png

Maryland, trei stele, este ridicată chiar pe terasa staţiunii, având vedere la mare. Cea de-a doua vilă deţinută de familia Ştefănescu, Evelyne, situată pe o alee lăturalnică a staţiunii, este mult mai cochetă. Colorată în verde, ea dispune şi de un mic spaţiu de joacă unde sunt amplasate câteva leagăne pentru copii.

Joi dimineaţa, viaţa îşi urma cursul la cele două corpuri de cazare. Turiştii îşi vedeau mai departe de baie şi soare şi nu ştiau că sunt cazaţi la vila deţinută de marele fotbalist, care decedase cu doar o zi înainte.

Pe lângă aceste două hoteluri, familia Ştefănescu avea două proprietăţi şi în strănătate. O vilă la Miami, în SUA, şi un apartament în oraşul german Köln. La capitolul bani, Costică Ştefănescu nu stătea deloc rău, având în vedere că a fost mulţi ani antrenor în ţări din zona Golfului, unde câştiga în jur de 500.000 de dolari pe an. (Mariana Iancu)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net