Soția fostului polițist din Iași era moartă cu două zile înainte ca bărbatul să anunțe „descoperirea”. Ce a făcut în acest timp criminalul

Ultima actualizare:

    Iorgu Acsinte și-a ucis în bătaie fosta soțieFOTO: bzi.ro
Iorgu Acsinte și-a ucis în bătaie fosta soțieFOTO: bzi.ro

Fostul polițist de frontieră din Iași, Iorgu Acsinte, şi-a ucis soţia cu pumnii şi picioarele, în casa lor din Prisăcani, cu două zile înainte de a suna el însuşi la 112, pentru a anunţa decesul. În acest timp, a plănuit ce să le spună oamenilor legii.

Crima a avut loc sâmbătă, 14 august, în urma unui conflict iscat din cauza bărbatului, care băuse alcool. Gabriela a fost bătută de fostul poliţist cu pumnii şi cu picioarele inclusiv în zona feţei, lovită cu diferite corpuri contondente şi trântită peste mai multe obiecte din casă, fiind abandonată pe podea. Efectiv, femeia a fost maltratată.

A sunat la 112 după două zile de la crimă   

Apoi, fostul polițist a plecat din Prisăcani și a mers în locuința din Iași, unde s-a gândit ce și cum va face în continuare. După două zile, gata și „scenariul”! Pe 16 august, bărbatul a revenit la Prisăcani și a sunat la 112, anunțând că și-a găsit soția moartă în casă. Le-a spus anchetatorilor că femeia obișnuia să bea și că a avut mai multe tentative de suicid, în trecut. Anchetatorii au pus cap la cap toate informațiile, l-au audiat pe Iorgu Acsinte, care a recunoscut crima după ore bune de interogatoriu. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.

Oamenii spun că femeia era agresată de soț   

Oamenii din Prisăcani au păreri diferite față de familia Acsinte. Unii dintre vecini îi ştiau de oameni la locul lor, iar familia era consideră a fi una bună în comunitate. De cealaltă parte, există voci care susțin că în familie existau certuri de ani de zile, care erau accentuate pe fondul consumului de alcool. Unii oameni spun că cei doi consumau în mod frecvent băuturi alcoolice, iar de cele mai multe ori se ajungea la scandaluri care se auzeau de la câteva case distanţă. Mai mult, femeia ar fi fost bătută frecvent de fostul poliţist de frontieră, scrie ziaruldeiasi.ro.

Fostul polițist obținuse ordin de protecție împotriva femeii

Chiar dacă oamenii care îi cunoșteau pe cei doi susțin că fostul polițit ar fi agresat-o de multe ori pe soția sa, anul trecut, bărbatul a obținut un ordin de protecţie împotriva femeii. Iorgu Acsinte a cerut, în instanţă, un ordin de protecţie împotriva fostei sale soţii, criminalul actual fiind în acel dosar victimă a agresiunilor, în general scrise şi verbale. Judecătorii au admis cererea acestuia, iar pe numele fostei sale soţii a fost emis un ordin de protecţie, pe trei luni. Femeii îi era interzis să se apropie la mai puţin de 20 de metri de fostul poliţist de frontieră, dar şi să aibă orice formă de contact cu acesta. 

Citește și: 

Soția fostului polițist din Iași, găsită moartă în casă, a fost ucisă. Bărbatul și-a recunoscut fapta

Criminalul educatoarei din București, capturat după patru zile de căutări

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net