Șoseaua Fabrica de Glucoză va fi asfaltată până la sfârșitul lui 2019

asfaltare_fabrica_de_glucoza-1_jpg.jpg

Asfaltul este unul provizoriu și va fi turnat pe porțiunea Barbu Văcăresu-Petricani
Constructorul toarnă un strat provizoriu de asfalt pe porțiunea Barbu Văcăresu-Petricani
Foto: facebook Gabriela Firea

O veste bună și una rea pentru șoferii care așteaptă finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Fabrica de Glucoză. Acestea nu vor fi gata până la sfârșitul lui 2019 așa cum prevede contractul dar conducătorii auto vor putea circula pe un asfalt provizoriu.

Lucrările de modernizare ale străzii Fabrica de Glucoză au început oficial pe 3 august 2018 și au ca termen de finalizare 15 luni. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a verificat marți seară stadiul investiției și a anunțat că a început turnarea asfaltului pe Fabrica de Glucoză.”Am vrut să mă asigur că programul transmis de constructor este o realitate și că ne vom putea ține de cuvânt. Astfel de proiecte sunt necesare și vitale pentru decongestionarea traficului din Capitală. Turnarea stratului de asfalt are loc în special pe timpul nopții, când traficul în zonă nu este intens. De altfel, în ultimele săptămâni majoritatea lucrărilor au fost efectuate noaptea” a declarat Gabriela Firea.

asfaltare_fabrica_de_glucoza-2_jpg.jpg

Asfaltarea se face doar noaptea pentru a nu afecta traficul
Turnarea stratului de asfalt provizoriu care va permite folosirea Șoselei Fabrica de Glucoză se face doar noaptea

”La sfârșitul acestei săptămâni se va trece la turnarea stratului de legătură(un asfalt provizoriu)peste care se va circula până la sfârșitul anului, pe tronsonul cuprins între Bd. Barbu Văcărescu și Șoseaua Petricani-Nod A3. Stratul final, de uzură, se va turna pe toată lungimea șoselei la finalul lucrării”, a precizat Firea. .

Cum va arăta Șoseaua Fabrica de Glucoză

Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens. Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, parcări, iar iluminatul stradal va fi modernizat. Conform Primăriei Capitalei, dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București. Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

 

Citiți și

 

VIDEO Se demolează pe Șos. Fabrica de Glucoză. ”Ne-au azvârlit în stradă ca pe niște animale”

 

Sinistrați pe șantierul de pe Fabrica de Glucoză. Cu ce probleme grave se confruntă o familie!

Loading...

Citește și