Sorina, primul bărbat devenit femeie, Crăciun cu boschetarii

Ultima actualizare:
2013: Sorina se bucură  de o masă caldă  la un adăpost  pentru săraci (FOTOGRAFII: RAMONA GĂINĂ)
2013: Sorina se bucură de o masă caldă la un adăpost pentru săraci (FOTOGRAFII: RAMONA GĂINĂ)

Cu 19 ani în urmă, Sorin Raţiu devenea, într-un spital din Bucureşti, Sorina Raţiu, în urma primei operaţii de schimbare de sex făcută în România. Povestea Sorinei ţinea capul de afiş al tuturor ziarelor, iar fostul bărbat, transformat în sala de operaţii în femeie, a devenit peste noapte vedetă naţională.

Astăzi, Sorina (38 de ani) care zâmbea odinioară în faţa blitzurilor aparatelor de fotografiat e aproape de nerecunoscut. Are faţa schimonosită, s-a îngrăşat şi împarte o cameră mare cu alţi oameni ai străzii, în azilul de noapte de la Sibiu. E singura ei casă, iar străinii care o privesc cu îngăduinţă sau cu ironie sunt singura ei familie.

Aici, Sorina va petrece şi Crăciunul, şi trecerea în noul an. Pe un colţ de masă, în azilul săracilor de la Sibiu, Sorina vorbeşte calm, încet, şi aruncă din când în când în jur priviri hăituite, pline de teamă.

Are o pensie de boală de 230 de lei şi nici o casă, aşa că vine şi doarme aici, unde primeşte un pat cald, o masă şi poate să se spele. După 45 de zile trebuie să plătească, aşa că „negociază" de la început preţul interviului - 3 lei, ca să poată să-şi achite „cazarea" la azil în seara următoare. Când e cald, Sorina mai merge la muncă pe unde poate, cu ziua, la câmp, la vite.

2002: Sorin, înainte să-şi distrugă faţa cu sodă caustică


    2013: Sorina se bucură  de o masă caldă  la un adăpost  pentru săraci (FOTOGRAFII: RAMONA GĂINĂ)
2013: Sorina se bucură de o masă caldă la un adăpost pentru săraci (FOTOGRAFII: RAMONA GĂINĂ)

Acum, iarna, nu-i rămâne decât pensia mică şi mila trecătorilor. Are faţa desfigurată cumplit după ce, în urmă cu câţiva ani, disperată să scape de părul nedorit, şi-a dat pe chip cu sodă caustică.

Nu faptul că arată cum arată şi nici faptul că nu are nimic o dor însă cel mai tare pe Sorina, ci indiferenţa oamenilor, care acum mulţi ani se înghesuiau să o cunoască.

„Oamenii nu mai vor să mai vorbească cu mine. Eu însă vorbesc, le dau bună ziua, îi întreb ce fac", spune cu amărăciune.

„De sărbători îmi doresc să am nişte bani, puţini, ca să-mi cumpăr mâncare, că am pensie puţină şi îmi doresc un radio cu CD, să ascult muzică italiană", încheie Sorina.

Deşi toată lumea se aştepta ca după operaţia de schimbare de sex să o vadă alături de un bărbat, Sorina este singură. Îşi asumă decizia operaţiei, o regretă enorm şi spune că în adâncul sufletului tot bărbat se simte.

„Eu nu simt nevoia de bărbat și nici de femeie. Pe mine m-au făcut femeie, m-au operat, dar nu simt eu nevoia de un bărbat cum simte o femeie. Eu mi-am dorit, a fost decizia mea. Înainte, când eram bărbat gândeam ca și o femeie, că și un bărbat poate să gândească ca și o femeie. Îmi plăcea mie să mă machiez, să mă rujez, să mă îmbrac în haine de femeie, dar simptome să am nevoie de bărbat nu am avut niciodată. Am încercat să fac dragoste cu un bărbat, dar n-am avut atracție. În sufletul meu eu mă simt tot ca un bărbat, că eu așa m-am născut, dar faptul că m-au operat nu e vina lor, e vina mea", spune cu amărăciune Sorina.

"Oamenii nu mai vor să vorbească cu mine"

Sorina, 38 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net