Sorina Pintea revine la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

Ultima actualizare:

    Sorina Pintea nu a oferit nici o explicație prin care să-și motiveze decizia de a se întoarce la cârma spitalului
Sorina Pintea nu a oferit nici o explicație prin care să-și motiveze decizia de a se întoarce la cârma spitalului

Sorina Pintea revine la conducerea Spitalului Județean Baia Mare. Fostul ministrul al Sănătății în guvernarea PSD a cerut să fie repusă în funcția de manager al unității medicale, după ce în data de 2 martie își dăduse demisia. Pe numele ei procurorii au deschis un dosar penal pentru luare de mită în formă agravantă.

Sorina Pintea, fost ministru PSD al Sănătății și fost manager al Spitalului Județean Baia Mare, a revenit asupra demisiei din funcția de manager al unității medicale și a fost repusă în funcție, transmite g4media.ro. Sorina Pintea a demisionat pe 2 martie, după ce a fost pusă sub urmărire penală de procurorii anticorupție pentru luare de mită.

”În baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisă de Consiliul Județean Maramureș, înregistrată la registratura unității noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunică faptul că d-na ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Pe prioada incapacității temporare de muncă, d-na ec. Pintea Sorina va fi înlocuită de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arată într-o adresă transmisă astăzi de Sorina Pintea către structurile din subordinea spitalului.

Sorina Pintea nu a dat nici o explicație pentru decizia pe care a luat-o

Președintele Consiliului Județean Maramureș, social-democratul Gabriel Zetea, instituție în subordinea căreia se află spitalul județean, a confirmat revenirea în funcție a Sorinei Pintea. ”Nu a oferit nicio explicație pentru revenirea asupra demisiei”, a declarat Zetea pentru G4Media.ro. Sorina Pintea a demisionat din funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare pe 2 martie, pe fondul acuzațiilor de luare de mită aduse de procurorii anticorupție. Ea a fost inițial arestată, dar ulterior a fost eliberată și pusă sub control judiciar.

Acuzată că ar fi luat mită

Procurorii DNA o acuză pe Sorina Pintea că ar fi luat 120.000 lei printr-un intermediar pentru “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Suma ar fi reprezentat a doua tranșă din suma totală, fostul ministru al Sănătății din Cabinetul Dăncilă încasând anterior suma de 10.000 euro, conform DNA.

La vremea respectivă, Click! a publicat declarațiile avocaților Sorinei Pintea, care au spus că fostul ministru al Sănătății este victima unei încenări politice. În acest articol poți citi pe larg ce au transmis într-un comunicat. 

Citește și:

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, diagnosticată cu o boală autoimună gravă: «Nu este uşor!»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net