Sorina Pintea rămâne sub control judiciar. Fostul ministru al Sănătății, acuzat de luare de mită

sorina_pintea.png

Sorina Pintea este cercetată pentru luare de mită
Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății este cercetată pentru luare de mită

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, rămâne sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Aceasta este decizia Curții de Apel Bucureşti după ce, la 11 mai, Tribunalul Bucureşti a revocat măsura controlului judiciar, iar DNA a făcut contestaţie.

"Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA - Structura Centrală, împotriva încheierii din 11.05.2020, a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală, pronunţată în dosarul penal cu nr. 9.657/3/2020/a1. Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând dispune: menţine, ca legală şi temeinică, măsura controlului judiciar a inculpatei Pintea Sorina, măsură preventivă luată prin încheierea nr.81/CO-DL.06.03.2020 a Curţii de Apel Bucureşti. Definitivă", se arată în decizia Curții de Apel București.

La 30 aprilie, Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş din Baia Mare, judeţul Maramureş, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).

Citește și:

Imagini dramatice cu Sorina Pintea, scoasă din arest și târâtă la un nou control medical

Sorina Pintea, acuzată de luare de mită

Conform DNA, în perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator - sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş Baia Mare, încheiat în anul 2019.

Citește și:

VIDEO Mărturia fiului Sorinei Pintea, în legătură cu flagrantul mamei sale. L-a implicat și pe senatorul PSD Liviu Pop

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii în incinta unităţii medicale pe care o conducea.

"În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", menţionează DNA.

Iniţial, pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti, însă a fost eliberată din arest pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Loading...
 
 

Citește și

  • sorina pintea

    Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost reţinută de DNA, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit. Suma reprezenta un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

  • Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, ar urma să fie reținută într-un caz de corupție, după ce a fost prinsă în flagrant de către procurorii DNA, luând o mită ce se vehiculează a fi în valoare de 120.000 de euro, potrivit unor surse judiciare, în timp ce alții susțin că ar fi vorba de 120.000 de lei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1