Sorina Pintea va fi eliberată din arest şi pusă sub control judiciar de Curtea de Apel București

Ultima actualizare:

    Sorina Pintea, adusă fără cătușe la Curtea de Apelfoto: captură Digi 24
Sorina Pintea, adusă fără cătușe la Curtea de Apelfoto: captură Digi 24

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost adusă vineri la Curtea de Apel Bucureşti, unde este judecată contestaţia sa la măsura arestului preventiv. Magistrații au decis eliberarea fostului ministru și plasarea acestuia sub control judiciar.

UPDATE Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea va fi plasată sub control judiciar, a decis vineri Curtea de Apel Bucureşti, care a judecat contestaţia sa la măsura arestului preventiv. Confom avocatului fostului ministru, Viorel Mocanu, Pintea, care a fost prezentă dimineaţă în faţa instanţei, se află acum la o unitate spitalicească, acesta fiind motivul pentru care nu a asistat la pronunţarea sentinţei.

Sorina Pintea a fost adusă singură, cu o autospecială a Poliţiei. Ea nu avea cătuşe, potrivit unor recomandări medicale şi în urma scandalului din ultimele zile privind imaginile în care a fost dusă la medic încătuşată.

Ea se află în arest preventiv pentru 30 de zile de sâmbătă, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, fiind acuzată de luare de mită. Pintea a fost reţinută de DNA sâmbătă dimineaţă, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Pe durata arestului, ea a necesitat în mai multe randuri îngrijiri medicale din cauza bolii autoimuine de care suferă.

Citește și:

Imagini dramatice cu Sorina Pintea, scoasă din arest și târâtă la un nou control medical

Ce este dermatomiozita, boala autoimună de care suferă Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net