Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, mesaj pentru foștii asistenți maternali: «Dacă nu mai spuneţi prostii, o să venim în vizită»

Ultima actualizare:

    Sorina Săcărin a fost adoptată de o familie de români stabilită în SUAFoto: Captură Video
Sorina Săcărin a fost adoptată de o familie de români stabilită în SUAFoto: Captură Video

Sorina Săcărin, fetița crescută în Baia de Aramă și adoptată de o familie de români stabiliți în Statele Unite, a înregistrat un mesaj video pentru asistenții maternali care au îngrijit-o până vârsta de opt ani. Sorina le mulțumește soților Şărămăt, care au crescut-o, le spune că este iubită de noua familie și îi roagă pe aceștia „să nu mai spună prostii” despre noii ei părinți.

Sorina Săcărin, fetița care a fost în decursul acestui an protagonista unui caz de adopție care a stârnit indignarea a mii de români trăiește în prezent fericită alături de noua ei familie, în SUA. Micuța nu a uitat însă șocul prin care a trecut atunci când forțele de ordine, printre care și mascați și procurori, au venit să o ia cu forța din casa asistenților maternali care au crescut-o, aceștia creând o scenă greu de privit la momentul respectiv, fetița ajungând la un moment dat să fie chiar târâtă pe jos pentru că refuza să plece din casa în care a locuit. 

Sorina, alături de mama adoptivă
Sorina, alături de mama adoptivă

Sorina, mesaj pentru asistenții maternali care au crescut-o

Asistenții maternali și cei ce urmau să o adopte atunci au fost „la cuțite”, iar războiul pare că nu s-a terminat, având în vedere că a ajuns și la urechile micuței. Clipul video în care apare Sorina și le vorbește celor care au crescut-o a fost publicat pe Facebook de jurnalista Ioana Dogioiu. Înregistrarea este însoțită de comentariul: „M-aţi întrebat ce mai face Sorina. Foarte bine! Dar are o mare temere şi o mare rugăminte”. 

„Doamna şi domnul Mariana şi Vasile Şărămăt, mulţumesc că m-aţi crescut până la 8 ani. Sunt bine în familia asta, ei mă iubesc, şi eu pe ei îi iubesc. Mă îngrijesc, îmi dau de mâncare, am haine, mă îmbrac frumos, profesoarele la şcoală sunt foarte drăguţe, şcoala e foarte bine, fac pian, fac înot, fac gimnastică, îi iubesc pe ei şi ei pe mine. Mă cheamă şi pe mine Săcărin şi vă rog să nu mai ziceţi prostii. Dacă nu mai ziceţi prostii, o să venim la voi în România, în vizită“, spune Sorina în clip.

Potrivit Adevărul, familia Şărămăt, asistenții maternali din Baia Aramă care au crescut-o pe Sorina, luptă în continuare în instanță pentru a anula adopția. Oamenii susțin că vor ei să o adopte pe fetiță, deși există mai multe dovezi care atestă că aceștia au refuzat adopția Sorinei de-a lungul anilor.

Cazul Sorinei a creat o întreagă controversă, după ce în luna iunie, Sorina a fost luată din casa din Baia de Aramă în care a fost crescută de un asistent maternal, după ce a fost înfiată de o familie din Statele Unite. Asistentul maternal a refuzat să permită preluarea Sorinei, chiar și în urma unei decizii definitive de adopție pronunțată de instanță.

În caz a fost implicat și procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care prin ordonanţă preşedinţială a cerut interzicerea părăsirii ţării în cazul minorei. În septembrie, cererea acestuia a fost respinsă de instanță, decizia fiind una definitivă. În iulie 2019, Sorina Săcărin a părăsit ţara alături de părinţii săi adoptivi.

Asistenții maternali susțin că ei au vrut mereu să o adopte, dar nu le-a fost permis, și că dovezile care atestă că ei n-ar fi vrut-o au fost făcute fără voia lor, fosta „mamă” a Sorinei fiind „păcălită” să semneze actele respective. 

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net