Sorina, din nou la orfelinat?

Ultima actualizare:

    Imaginile cu puştoaica bruscată de procuror au făcut valuri
Imaginile cu puştoaica bruscată de procuror au făcut valuri

Situaţia Sorinei, puştoaica de etnie romă adoptată de familia Săcărin, stabilită în SUA, se complică. Copila de 8 ani a fost luată pe sus, vineri, de procurorul Maria Piţurcă, în prezenţa mascaţilor, de la asistentul maternal din Baia de Aramă, iar imaginile i-au revoltat pe români. Procurorul general interimar al României a intervenit şi în jurul adopţiei s-a creat un haos juridic.

Adoptată de soţii Gabriel şi Ramona Săcărin, familia româno-americană, Sorina, micuţa de 8 ani, poate trece printr-o nouă traumă, după ce vineri a fost bruscată de procurorul Maria Piţurcă, la Baia de Aramă (Mehedinţi), când a fost luată pe sus de la Mariana Şaramăt, asistentul maternal. În prezent, puştoiaca se află la Craiova, alături de familia adoptivă. 

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a solicitat luni Tribunalului Mehedinţi să interzică plecarea din ţară a fetiţei. Mai mult, a fost formulată şi o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova, prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, potrivit unui comunicat al Ministerului Public. 

În termen de 10 zile, Curtea de Apel Craiova trebuie să se pronunţe dacă suspendă sau nu executarea hotărârii de adopţie internaţională în cazul Sorinei. Numai că hotărârea în cauză nu este executorie, ci doar constată că soţii Săcărin sunt părinţii adoptivi ai Sorinei. După soluţionarea speţei de mai sus, acelaşi complet ar trebui să revizuiască şi dosarul privind încuviinţarea adopţiei. Dacă se va suspenda executarea hotărârii judecătoreşti pe care Curtea de Apel Craiova a dat-o, cu privire la situaţia fetiţei, aceasta din urmă va ajunge la orfelinat, scrie adevarul.ro. „Executorul judecătoresc va fi stabilit de către o autoritate a statului care are drept obiectiv protecţia copilului, minorul urmând să ajungă într-un centru maternal până la luarea unei decizii finale”, explică judecătorul Ionel Grigorie, de la Curtea de Apel Craiova. Aceeaşi instanţă va judeca şi cererea de strămutare a dosarului în care procurorul general a cerut să se analizeze dacă minora poate părăsi ţara. Soţii Secărin au cerut ca ordonanţa să se judece la o distanţă mai mare de Baia de Aramă şi Craiova din motive de siguranţă publică. 

Gabriel Săcărin: «Noi nu suntem infractori»

Ramona şi Gabriel Săcărin, părinţii româno-americani ai Sorinei
Ramona şi Gabriel Săcărin, părinţii româno-americani ai Sorinei

Gabriel şi Ramona Săcărin, părinţii adoptivi ai Sorinei, susţin că nu se mai simt în siguranţă. “Am ajuns în situaţia de a fi recunoscuţi pe stradă şi de a risca să fim linşaţi”, s-a plâns inginerul Săcărin. “Am fost deja la un pas, în trafic. Ne-au recunoscut, eram cu Ramona şi cu Sorina. Au încercat să blocheze autoturismul (...) Am scăpat datorită dibăciei şoferului. Noi nu suntem infractori, ne-am întors în ţară să luăm un copil orfan şi să-i oferim tot ce au şi copiii noştri”, a adăugat tatăl adoptiv. Gabriel şi Ramona Săcărin au o fetiţă de 11 ani şi un băieţel de 4 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net