Sorin Roșca Stănescu condamnat la doi ani și patru luni de închisoare

Ultima actualizare:

    Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat definitiv
Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat definitiv

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, în dosarul Rompetrol. Decizia este definitivă. Fostul ministru al comunicațiilor, Sorin Pantiș, a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti s-au pronunțat azi definitiv în dosarul Rompetrol, după ce pe 23 septembrie au amânat decizia. Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu va merge la pușcărie. Fostul ministru al comunicațiilor, Sorin Pantiș a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare. Acesta se află deja în închisoare, pentru 7 ani, condamnat în dosarul ICA, în care a fost condamnat și Dan Voiculescu.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, azi în dosarul Rompetrol, pe senatorul Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la doi ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare.

La 8 septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.â

În dosarul Rompetrol au fost acuzați și Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, precum și Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

Fostul ministru al comunicațiilor, Sorin Pantiș, a primit încă o condamnare, de 2 ani și opt luni
Fostul ministru al comunicațiilor, Sorin Pantiș, a primit încă o condamnare, de 2 ani și opt luni

Procurorii susţin că, în calitatea sa de administrator la SC Rompetrol SA, Dinu Patriciu şi-a însuşit, în mod repetat, în perioada septembrie 1999 - noiembrie 2001, suma de 85 de milioane cuvenită bugetului de stat şi pe care a traficat-o în interesul Rompetrol Internaţional Ltd şi The Rompetrol Group BVB Olanda.

Potrivit anchetatorilor, Dinu Patriciu s-a asociat cu Philip George Stephenson, Alexandru Bucşă, Petrică Grama şi John Hamilton Works în vederea săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi spălare de bani.

Banii au circulat prin conturi aparţinând unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme Rompetrol, în scopul influenţării şi menţinerii unui nivel artificial al preţului de deschidere şi tranzacţionare.

La termenul anterior al procesului, din 9 septembrie, un procuror DIICOT le-a solicitat judecătorilor încetarea procesului penal împotriva lui Dinu Patriciu ca urmare a decesului acestuia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net