Sorin Oprescu, supus unei coronarografii

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu a ajuns din vizitator în spitale pacient
Sorin Oprescu a ajuns din vizitator în spitale pacient

Sorin Oprescu vă rămâne și luni (28 septembrie) internat sub pază într-o rezervă la Spitalul Universitar de Urgență București. Fostul primar general al Capitalei va fi supus unei coronarografii, decizia fiind luată de medicii care analizează starea sa de sănătate relatează corespondentul Mediafax

Potrivit unor surse din cadrul unității medicale, Sorin Oprescu a fost dus în sala unde i se face coronarografia, o investigaţie necesară în cazul în care medicii constată că sunt semne că ar exista probleme mai grave.

Sorin Oprescu a fost dus, sâmbătă după-amiază, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, fiind internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, unde este păzit de trei agenţi, conform surselor medicale.â

Medicii specialişti l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigaţii atât în cursul zilei de sâmbătă, cât şi duminică, iar luni, după reanalizarea stării sale de sănătate, au stabilit că este necesară efectuarea unei coronarografii.

"Nu ştiu ce investigaţii s-au făcut, dar potrivit procedurilor, se începe cu investigaţii neinvazive: EKG, investigaţii imagistice, analize, pentru a vedea dacă există semne de leziuni musculare ale inimii şi stabilirea valorilor zahărului in sânge", a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Mircea Cinteză a spus că o coronarografie se face atunci când sunt semne că ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

"El, având cele două boli prinicipale, boală cardiovasculară şi diabet, în astfel de situaţii există opinii ale celor specializaţi şi aceşti medici se întâlnesc de facto într-o comisie pentru a analiza situaţia fiecărui pacient", a adăugat profesorul doctor Mircea Cineză.

Şeful clinicii Cardiologie a precizat că, în urma invesigaţiilor, echipa de medici va decide dacă în cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, declara sâmbătă că Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a fi consultat de un cardiolog, decizie luată ca urmare a stării de sănătate a edilului, a concluziilor raportului echipei Avocatului Poporului şi a solicitărilor repetate pe care apărarea le-a făcut în cursul urmăririi penale.

În urma solicitării făcute de primarul suspendat al Capitalei, prin avocaţii săi, profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenţă, a fost, vineri seară, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a-l consulta pe Sorin Oprescu pentru probleme cardiace.

"Starea de sănătate se poate complica la orice persoană care are diabet sau factori de risc sau are hipertensiune. E schimbat, mai slab, mai puțin tonic. Întâi am studiat ce acte sunt la dosarul medical, o discuție cu medicul care îl supraveghea, o discuție cu profesorul Oprescu, un examen complet cardiovascular. (...) Un bolnav cu angină poate să moară subit sau să trăiască 20 de ani", a precizat profesorul doctor Leonida Gherasim, la ieşirea din Arestul Central al Capitalei, menţionând că a făcut şi o serie de recomandări.

De asemenea, într-un raport realizat de o echipă de specialişti trimisă, joi, de Avocatul Poporului la Arestul Central al Poliţiei Capitalei pentru a face verificări cu privire la respectarea dreptului la sănătate al lui Sorin Oprescu se precizează că edilul suspendat al Capitalei trebuie dus de urgenţă şi ţinut sub observaţie într-o secţie de cardiologie, cu aparatură de specialitate, având în vedere "agravarea stării de sănătate, în contextul antecedentelor personale patologice".

Primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus, în 21 septembrie, din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 6 septembrie, la Spitalul "Sfântul Ioan", pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în Arestul Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au solicitat, în 22 septembrie, comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de trei dintre medicii săi curanţi, printre care profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat în ultima perioadă.

Viorel Mocanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu atunci când a fost dus din arest la Spitalul "Sfântul Ioan" persistă, iar familia acestuia şi apărarea doresc şi opinia altor medici cu privire la diagnostic. Potrivit avocatului, din investigaţiile care i-au fost făcute în 21 septembrie, la spital, se pare că Sorin Oprescu ar fi făcut un "pseudo-infarct", iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administraţiei Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susţin anchetatorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net