Sorin Oprescu, eliberat din arest, dar cu brăţară de supraveghere

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu a fost ridicat în cătușe de mascați, în 6 septembrie
Sorin Oprescu a fost ridicat în cătușe de mascați, în 6 septembrie

A stat în celula arestului Capitalei timp de 59 de zile. În acest răstimp, Sorin Oprescu a fost ”plimbat” pe la mai multe spitale pentru că s-a plâns că situația de sănătate se agravează după gratii. Joi, 29 octombrie, la ora 14.20, fostul edil a ieșit din arest și s-a îndreptat spre casă.

Sorin Oprescu a declarat, la ieşirea din Arestul Capitalei, că vrea să se îngrijească de sănătate, iar primul lucru pe care îl va face când va ajunge acasă va fi să îşi administreze insulină, edilul spunând că le mulţumeşte celor care l-au susţinut şi că nu-i va dezamăgi. "În primul rând vreau să le mulțumesc tuturor celor ce m-au susținut moral și prin gesturile pe care le-au făcut. În al doilea rând, am de gând să-mi văd de sdănătate, iar de problemele juridice or să se ocupe domnii avocați, în așa fel încât....Eh, vom avea multe de vorbit", a spus primarul suspendat al Capitalei.

Curtea de Apel București a decis joi, 29 octombrie, să-l elibereze pe Sorin Oprescu din arest preventiv. Magistrați l-au plasat pe primarul suspendat al Capitalei în arest la domiciliu.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv în 6 septembrie pentru mai multe fapte de luare de mită. Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup organizat, la care a aderat şi el, a înfiinţat în Primăria Bucureştiului un sistem prin care operatorii economici ce doreau să primească anumite contracte erau obligaţi să remită o parte din profitul brut.

Oprescu va purta brăţară electronică

Instanţa a decis ca, de la data eliberării din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, Sorin Oprescu să stea 30 de zile în arest la domiciliu, timp în care trebuie să se supună restricţiilor stabilite.

În perioada în care va sta în arest la domiciliu, Oprescu trebuie să se prezinte în faţa procurorilor şi judecătorilor ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu infractorii şi martorii din dosar şi, conform deciziei instanţei, "să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere".

Judecătorii au mai stabilit că instanţa îi poate permite lui Sorin Oprescu să părăsească imobilul în care va sta în arest, "pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale acestuia, în baza unei cereri scrise şi motivate".

Sorin Oprescu este obligat să anunţe poliţiştilor care se vor ocupa de supravegherea sa, procurorilor şi judecătorilor, situaţia de urgenţă şi motivele întemeiate când, fără permisiunea organului judiciar, părăseşte imobilul pe o durată de timp strict necesară.

După ce decizia definitivă a instanţei va fi transmisă la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, Sorin Oprescu va putea pleca la domiciliu.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net