Sorin Oprescu află azi dacă rămâne în arest sau va fi eliberat

4-act-bun-7343058-mediafax_foto-marius_dumbraveanu.jpg

sorin oprescu arestat
Primarul Capitalei a contestat decizia de arestare preventivă
Foto: Mediafax

Primarul Capitalei află luni (14 septembrie) dacă va rămâne în arest preventiv, caz în care va fi suspendat din funcție. Dacă va fi eliberat, Sorin Oprescu va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Primarul Capitalei a fost arestat preventiv la data de 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat de luare de mită, relatează Mediafax.

Sorin Oprescu a contestat decizia de arestare preventivă, care va fi judecată luni (14 septembrie) de un complet de la Curtea de Apel București, din care ar face parte și judecătorul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu.

Magistrații Curții de Apel București vor decide definitiv dacă edilul șef al Capitalei va rămâne în arest preventiv timp de 30 de zile, dacă va fi plasat în arest la domiciliu sau dacă va fi cercetat în libertate.

Sorin Oprescu va fi suspendat, dacă rămâne în arest

În cazul în care Sorin Oprescu va rămâne în arest, va fi suspendat din funcție de către prefectul Capitalei. Atribuțiile de primar general le va prelua unul dintre viceprimari, decizia va fi luată în Consiliul General al Municipiului București. Primăria Capitalei are doi viceprimari: Alexandru Dan Darabont, din partea PSD și Cornel Pieptea, din partea PNL.

Procurorii DNA îl acuză pe edilul șef al Capitalei de luare de mită. La data de 5 septembrie, primarul ar fi primit mită, în baza unei înțelegeri cu șeful unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere. El ar fi primit 25.000 de euro din 60.000 pe care i-ar fi cerut, de la patru persoane care ulterior l-au denunțat. Surse judiciare au declarat că persoana care i-ar fi adus banii lui Sorin Oprescu ar fi şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa.

Sorin Oprescu a fost oprit în trafic, în noaptea de 5 spre 6 septembrie, iar asupra lui s-a găsit suma de 5.000 de euro, adică o parte din mita pe care este acuzat că ar fi luat-o.  

Tot în acest dosar au mai fost arestați și fostul șofer al primarului Capitalei, Cristian Stanca, directorul economic din Primăria Capitalei, Mircea Octavian Constantinescu, directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, Florin Şupeală, directorul general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, Mihaela Petroi Avasiloae, şi omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Loading...

Citește și

  • Fotoliul de primar general al Capitalei va fi liber cel puțin până marți, în așteptarea recursului lui Oprescu la arestarea preventivă, programat pentru prima zi a săptămânii.

  • Splaiul Independenţei, nr. 291-293, o clădire de 14 etaje, vizavi de căminele studenţeşti din Regie. La ultimul nivel, o încăpere imensă, adăposteşte biroul primarului general al Capitalei. Aici, Sorin Oprescu a semnat contractele care i-au adus, pe lângă şpăgi uriaşe, şi un cadou nedorit: “brăţările” DNA şi un loc la “Beciul Domnesc”.

  • Scene absolut incredibile petrecute joi (10 septembrie) în direct la Antena 3. Simona Creţu, consilierul general în Consiliul General al Municipiului București, a făcut o serie de declaraţii şocante despre arestarea lui Sorin Oprescu. Conform acesteia, ceea ce a dus la reţinerea fostului edil al Capitalei este legea atracţiei universale.

  • oprescu

    ”Meseria e brăţară de aur” e o zicală ce se potriveşte perfect în cazul lui Sorin Oprescu. Talentul de chirurg, relaţiile din lumea medicală şi priceperea de a scoate bani şi şpăgi şi din piatră seacă l-au ajutat pe primarul arestat al Capitalei să adune o avere impresionantă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1