Sorin Oprescu află azi dacă rămâne în arest sau va fi eliberat

Ultima actualizare:

    Primarul Capitalei a contestat decizia de arestare preventivăFoto: Mediafax
Primarul Capitalei a contestat decizia de arestare preventivăFoto: Mediafax

Primarul Capitalei află luni (14 septembrie) dacă va rămâne în arest preventiv, caz în care va fi suspendat din funcție. Dacă va fi eliberat, Sorin Oprescu va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Primarul Capitalei a fost arestat preventiv la data de 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat de luare de mită, relatează Mediafax.

Sorin Oprescu a contestat decizia de arestare preventivă, care va fi judecată luni (14 septembrie) de un complet de la Curtea de Apel București, din care ar face parte și judecătorul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu.

Magistrații Curții de Apel București vor decide definitiv dacă edilul șef al Capitalei va rămâne în arest preventiv timp de 30 de zile, dacă va fi plasat în arest la domiciliu sau dacă va fi cercetat în libertate.

În cazul în care Sorin Oprescu va rămâne în arest, va fi suspendat din funcție de către prefectul Capitalei. Atribuțiile de primar general le va prelua unul dintre viceprimari, decizia va fi luată în Consiliul General al Municipiului București. Primăria Capitalei are doi viceprimari: Alexandru Dan Darabont, din partea PSD și Cornel Pieptea, din partea PNL.

Procurorii DNA îl acuză pe edilul șef al Capitalei de luare de mită. La data de 5 septembrie, primarul ar fi primit mită, în baza unei înțelegeri cu șeful unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere. El ar fi primit 25.000 de euro din 60.000 pe care i-ar fi cerut, de la patru persoane care ulterior l-au denunțat. Surse judiciare au declarat că persoana care i-ar fi adus banii lui Sorin Oprescu ar fi şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa.

Sorin Oprescu a fost oprit în trafic, în noaptea de 5 spre 6 septembrie, iar asupra lui s-a găsit suma de 5.000 de euro, adică o parte din mita pe care este acuzat că ar fi luat-o.  

Tot în acest dosar au mai fost arestați și fostul șofer al primarului Capitalei, Cristian Stanca, directorul economic din Primăria Capitalei, Mircea Octavian Constantinescu, directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, Florin Şupeală, directorul general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, Mihaela Petroi Avasiloae, şi omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net