Sorin Grindeanu, după pierderea sprijinului politic al PSD și ALDE: "Nu demisionez!"

Ultima actualizare:

    Sorin Grindeanu a pierdut sprijinul politic din partea PSD și ALDEFoto: Click!
Sorin Grindeanu a pierdut sprijinul politic din partea PSD și ALDEFoto: Click!

Miercuri seara, 14 iunie, premierul Sorin Grindeanu a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria după ce PSD și ALDE și-au retras sprijinul politic pentru guvernul condus de el.

"În primul rând mulțumesc tuturor românilor pentru susținere. Sunt emoționat de toate mesajele primite în ultimele zile. Le mulțumesc și acelor români care n-au nicio legătură cu politica și mi-au trimis aceste mesaje pe Facebook. Au însemnat foarte mult pentru mine.

Sunt în acest partid de 21 de ani și colegii mei, care mă cunosc, din Timiș, știu că le spuneam cândva: PSD nu e PCF-ul nimanui, PSD nu e PCF-ul nici al lui Dragnea, nici al lui Nicolae Bădălău. Forța acestui partid a stat și stă în sutele de mii de membri care au muncit și ne-au dus spre victorie. Asta a caracterizat forța acestui partid. Vreau să le mulțumesc lor pentru toată susținerea pe care au dat-o pe parcursul anilor.

În primul rând, vreau să le transmit multora din colegii din CEx că au trecut prin această experiență neplăcută, care nu e prima. Știu de toate lucrurile și tot ceea ce s-a întâmplat și înainte de CEx și de aceea îmi cer scuze pentru faptul că și datorită acestei situații trăim această experiență. De ce în toată această perioadă, inclusiv în aceasta seară, mi s-a propus șefia mai multor instituții ale statului doar ca să îmi dau demisia sau chiar să fac parte din viitorul Guvern. De asemena, domnul președinte Liviu Dragnea a spus că n-ar fi vrut să plec, dar a încercat să mă convingă să accept alte funcții.

Nu-mi dau demisia! Și să vă spun și de ce. Am obligația să mă comport responsabil față de România și față de partidul din care fac parte. Acest Guvern e Guvernul Romaniei, nu al CEx-ului. Toți trebuie să ne simțim responsabili de acest lucru. Îmi dau demisia atunci când președintele Iohannis, după consultație cu partidele va numi un premier de la PSD. Eu nu vreau ca alte scenarii să intre în discuții.

Am înțeles de asemenea, că eu sunt de vină că nu avem diverse lucruri anunțate de domnul Darius Vâlcov în ședința CEx. Mai fac o precizare: nu mă agăț de acest scaun. Nu! Îmi dau demisia în acele condiții. Sper ca această criză să se încheie cât mai rapid. Revin la celebrele măsuri. Am văzut, cred că vreo 390 spre 400 de măsuri care trebuiau făcute în primul semestru al anului 2017.

I-am propus domnului Liviu Dragnea să ne asumăm impreună acest presupus eșec și anume să ne dăm amândoi demisia. Să știți că nu mi-am dorit deloc să ajungem la acest moment foarte greu. Înainte de ședință am încercat să înțeleg de ce există această furie de a schimba propriul guvern după numai șase luni, de ce timp de peste o luna de zile, domnul Liviu Dragnea și altii au vorbit despre remanieri, demisii, mi-a fost și imi este greu sa înțeleg aceste lucruri. De ce să pui presiune pe propriii tăi miniștri pe care tu i-ai pus acolo. Înțeleg doar dorința unui singur om de a avea toată puterea.

Să vă spun câteva dintre realizările acestui guvern: România traversează o perioadă extrem de bună economic. Avem cea mai mare creștere economică din UE. Puterea de cumpărare a românilor a crescut, avem cea mai mică inflație din UE, peste 110.000 de locuri de muncă create, suntem țara cu aproape cel mai mic procent de șomaj din UE, au fost investiții directe în această perioadă de 1.3 miliarde de euro. Aș vrea să vă spun o informație nouă din ultimele ore: reprezentantul Comisiei Europene pentru Fonduri ne-a spus că în mare parte, totul e în regulă, dar avem nevoie de stabilitate pentru aprobabrea măsurilor. Eu și colegii mei am încercat să întărim relațiile pe care le are țara noastră. Suntem aproape de a deveni membri OCDE. În toată această perioadă, am tot auzit pe surse de o evaluare a Guvernului, a miniștrilor și a mea ca premier. Eu, ca premier al României am văzut pentru prima dată această evaluare în această seară. Nu  mi se pare o metodă corectă. Eu cred că această evaluare trebuia să fie făcută prin dialog cu mine ca premier și cu fiecare ministru în parte. Marea majoritate a miniștrilor n-au participat la nicio întâlnire. Cred că ceea ce s-a întâmplat azi era de fapt o justificare pentru a mi se spune că trebuie să plec și să-mi dau demisia.

S-a inventat o opoziție la guvern în interiorul PSD-ului. Voi rămane în PSD. Sunt membru de partid de 21 de ani. PSD și forța acestui partid nu e dată de CEx, ci de sutele de mii de membrii. Am intrat cu convingere în 1996 în partid și rămân cu aceeași convingere. Eu vreau ca partidul din care fac parte să rămână la guvernare."

image
image
image
image
image
image
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net