Sorin Cîmpeanu: Școlile și grădinițele se pot redeschide imediat ce rata de infectare coboară sub 3 la mie

sorin-cimpeanu.jpg

sorin cimpeanu cu masca de protectie
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
foto: Inquam Photos

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ministrul Educaţiei a anunţat că şcolile şi grădiniţele pot trece la cursuri faţă în faţă prin decizie proprie, din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3 la mie în localitate. Nu este nevoie să aștepte ziua de vineri ca zi de referință pentru săptămâna următoare, a declarat miercuri Sorin Cîmpeanu.

"Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3‰, prin  hotărârea Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea ISJ/ISMB", a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, într-o declaraţie de presă, citată de News.ro. 

Rata de incidenţă pentru fiecare localitate, publicată zilnic pe site-ul ministerului

El a menţionat că, începând de miercuri, Ministerul Educaţiei publica zilnic pe site rata de incidenţă pentru fiecare localitate. "Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe", a transmis Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, astăzi, 24 noiembrie, doar 730 de localități - adică 23% - mai aveau incidența cazurilor de Covid-19 peste 3 la mia de locuitori. În aceste cazuri se ia în considerare rata de vaccinare a personalului din școală sau gradiniță - în unitățile unde acest procent depășește 60%, cursurile se desfășoară față în față. În celelalte, școala se face online.

Citește și:

Cum arată noua structură a anului școlar. Se învață până în ajunul Crăciunului

10 motive pentru care ar trebui să-ți vaccinezi rapid copilul


 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5