Sorin Cîmpeanu, despre părinții cărora le este frică să-și trimită copiii la școală: "Să se vaccineze!"

Ultima actualizare:

    Sorin Cîmpeanu, ministrul Educațieifoto: Inquam Photos
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educațieifoto: Inquam Photos

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit despre părinții care se tem să-și lase copiii la școală în localitățile unde rata de infectare este mare, dar școlile rămân totuși deschise.

"Nu poți condamna un părinte pentru că este temător în raport cu starea de sănătate a propriului copil. Poți să înțelegi această teamă, dar poți să-i explici încă o dată, că nu copiii sunt cei care trebuie să plătească costurile unei atitudini generalizate în rândul întregii populații a României.

Nu copiii sunt responsabili pentru starea de sănătate a părinților și bunicilor, ci invers. Copiii au nevoie de educație.

Acei părinți care au o frică foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: să se vaccineze. Și ei, și bunicii. Fac un apel ca părinții să nu își trimită copiii la școală, dacă au simptome specifice.", a explicat Sorin Cîmpeanu la Digi24. 

De asemenea el a dat asigurări că vor fi controale în școli pentru a verifica dacă sunt respectate normele sanitare în vigoare. 

"Condițiile de protecție sanitară trebuie să fie respectate. Vom intesifica acțiunile de verificare în toate școlile din România. Numărul de copii în clase este mai mic decât era anul trecut. A intrat în vigoare legea prin care numărul maxim de copii în învățământul primar este de 25, în învățământul gimnazial – 29 în clasă, în învățământul liceal – 33 în clasă.

În școală se respectă regulile de distanțare mai bine decât în multe alte spații.

Nu putem spune că există o situație ideală, perfectă în orice școală. Dar trebuie să facem eforturi pentru ca această situație să fie cât mai bună în interesul stării de sănătate a elevilor și a cadrelor didactice.", a mai spus minstrul Educației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net