Sorin Cîmpeanu, despre focarul de la școala 28: „Îți face frică”

Ultima actualizare:

    Elevii s-ar putea reîntoarce în sălile de clasă începând cu 8 februariefoto: Shutterstock
Elevii s-ar putea reîntoarce în sălile de clasă începând cu 8 februariefoto: Shutterstock

Sorin Cîmpeanu a declarat la un post de televiziune că este îngrijorător ceea ce se întâmplă la şcoala nr. 28 din Bucureşti şi a precizat că se ridică deja multe semne de întrebare cu privire la respectarea regulilor sanitare.

„Îți face frică. E frica de necunoscut, frica firească, frica de un focar, dar este un focar. Cu toții sperăm ca Direcțiile de Sănătate Publică și cei care au în atribuție acest lucru să ia toate măsurile necesare pentru a limita maximum posibil multiplicarea acestui focar. Este îngrijorător, ne punem și semne de întrebare cu privire la respectarea regulilor. Știm că a plecat de la o persoană care era îngrijitor, apoi directorul și directorul adjunct, apoi alți angajați.Deci, este un lucru care ne îngrijorează, care face parte din categoria elementelor principale din discuția de pe 2 februarie.”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1 Tv

16 persoane infectate cu noua mutație britanică 

Numărul angajaţilor infectaţi cu coronavirus la Şcoala 28 a ajuns la 16. Încă 7 persoane, contacți ai angajatei din Școala 28 din Capitală care este infectată cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie sunt pozitivi.

Ministerul Sănătății a confirmat luni seara că încă şapte persoane din Școala 28 din Capitală au fost depistate pozitive la COVID-19. Pentru o parte dintre acestea se va face secvențiere genică pentru a vedea dacă sunt sau nu infectate cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Rezultatele vor fi gata în câteva zile.

Inspectori şcolari din ISMB au mers luni la Şcoala 28 pentru a vorbi cu personalul unităţii de învăţământ după ce DSP a declanşat anchetă epidemiologică la şcoală în urma depistării a nouă cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care un angajat infectat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net