Sorin Blejnar, reţinut pentru trafic de influenţă

blejnar.jpg

sorin blejnar DNA
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Sorin Blejnar, fostul șef de la ANAF, a fost adus de polițiști luni dimineață (7 noiembrie), la DNA Ploieşti. Are calitatea de suspect într-un nou dosar și seara a fost reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE 17.00: Sorin Blejnar a fost reţinut pentru 24 de ore. 

Procurorii anticorupţie îl acuză că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF. Banii respectivi urmau să-i fie remişi lui Blejnar în schimbul exercitării influenţei asupra unor subalterni, pentru ca aceşti să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.

"În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat pe site-ul instituţiei.

UPDATE 10.00: Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit 10 milioane de lei (circa 2,2 milioane euro) mită pentru a interveni în favoarea unei firme, scrie news.ro.

Sorin Blejnar, fostul preşedinte ANAF, a fost adus cu mandat la DNA Ploieşti.

Surse juridice spun că este vorba de un nou dosar unde Sorin Blejnar are calitatea de suspect într-un dosar de dare și luare de mită.

Loading...