Soprana Amelia Antoniu pornește războiul cu spitalul care a băgat-o în comă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În urmă cu șapte ani, prim-solista Teatrului Național de Operetă, soprana Amelia Antoniu, a intrat în comă după ce a contractat o bacteria intraspitalicească. Abia acum dosarul cu acuzații de vătămare corporală a ajuns în instanță, iar vinovații vor fi trași la răspundere.

Cazurile în care pacienții suferă complicații grave din cauza bacteriilor ucigașe din spitale nu mai sunt, din păcate, o noutate în România. Am asistat la adevărate drame în ultimii ani, iar Amelia Antoniu, una dintre cele mai apreciate soprane din România, a căzut victimă unei astfel de infecții, în 2010.

Artista a fost infectată cu un germene din Spitalul CF2 din Capitală, unde a fost supusă unei interventii de cauterizare de col uterin. Acolo intrat în șoc septic, din cauza acestei bacterii intraspitalicești, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul Universitar, acolo unde a fost și salvată practic de la moarte. Amelia a stat în comă cinci zile!

Când s-a aflat de aceaste monstruozități, managerul Constantin Tănase, șeful Secției de obstetrica-ginecologie, Cristian Gherasie, și trei medici coordonatori pe specialitățile Medicină Internă, Urologie și ATI au fost demiși. Soțul Ameliei Antoniu de la acea vreme, avocat de meserie, a făcut însă o plângere penală împotriva spitalului, iar acțiunii lor li s-a alăturat o altă familie care a trecut printr-un moment la fel de crucial. Este vorba despre Alice Preda, care a pierdut o sarcină după ce a contractat un microb din același spital. Abia acum, după 7 ani, cele două dosare au fost conexate și trimise în instanță de către procurori. Opt medici și Spitalul CF2 vor fi judecați, din statutul de inculpați, în aceste două cazuri, iar Ministerul Transporturilor, în custodia căruia se află spitalul, va răspunde civil pentru pagube. Iar despăgubirile cerute de Amelia Antoniu și Alice Preda sunt de 3 milioane de euro.

”Trebuie trași la răspundere cei care ne-au omorât în urmă cu șapte ani. Este un dosar foarte greu și foarte stufos, care va debuta cu faza de probe și înscrisuri. Viața mea în tot acest timp nu a mai fost la fel, pentru că rămâi cu o spaimă pentru spitale. Am mai avut nevoie de medici în tot acest timp, dar am ales tot Spitalul Universitar, acolo unde am fost de altfel și salvată”, a declarat soprana Amelia Antoniu pentru Click!.

O altă cumpănă pe care artista a fost nevoită s-o treacă a fost divorțul de soțul ei, însă fetița ei, pe care o consideră o minune în viața ei, venind imediat după acel moment dramatic, a făcut-o să vadă altfel viața. Amelia nu și-a refăcut încă viața alături de un alt bărbat, dar spune că ușile rămân deschise. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net