Soluțiile lui Raed Arafat pentru a elimina MITA din spitale

Ultima actualizare:

    Proiectul este  iniţiat de  şeful SMURD,  Raed Arafat (Foto: Digi)
Proiectul este iniţiat de şeful SMURD, Raed Arafat (Foto: Digi)

Raed Arafat susține că "nu este normal să plăteşti unui medic bani în mână" şi că se încearcă la nivelul Ministerului Sănătăţii eradicarea acestui fenomen, mai ales prin finanţarea corectă a spitalelor.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat la Realitatea TV că primul lucru care trebuie făcut la nivel naţional pentru eradicarea mitei este finanţarea reală a unităţilor spitaliceşti.

"Avem discuţii la nivelul Ministerului. Nu este normal să plăteşti unui medic bani în mână pentru medicamente. Acesta poate fi într-adevăr un pretext. Unii pacienţi sunt trimişi să cumpere materiale. Trebuie să identificăm soluţiile. Mai ales la partea de finanţare a spitalelor, pe costuri reale", a spus Raed Arafat, care a precizat că instituţia urmăreşte şi finanţarea anumitor programe naţionale.

"Mă refer la anumite programe de intervenţie. De exemplu, Programul naţional de sănătate privind tratamentul invaziv al infarctului miocardic, demarat acum doi ani, care a redus rata mortalităţii cu aproape 50 la sută, aşa cum au anunţat colegii de la cardiologie. Avem încă patru specializări în atenţie", a mai spus subsecretarul de stat, care a subliniat că dacă costurile "nu sunt acoperite corect vom continua să ne învârtim într-un cerc vicios".

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net