Solistul de folclor George Finiş a murit de Covid, la 61 de ani. 7 zile s-a tratat acasă

Ultima actualizare:

    Solistul George Finiș a murit la 61 de ani
Solistul George Finiș a murit la 61 de ani

Zi tristă pentru folclorul bucovinean! George Finiş, unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară din judeţul Suceava, a murit în această dimineaţă, la Spitalul Judeţean Suceava, după o luptă grea cu Covid-19.

George Finiş a fost internat pe 25 martie, la Spitalul Judeţean Suceava, cu o formă gravă de coronavirus. Artistul, în vârstă de 61 de ani, a stat inițial 7 zile acasă, sub tratamentul medicului de familie. N-a răspuns la medicație, iar starea i s-a agravat. Când saturația de oxigen i-a scăzut la 80 la sută, medicul de familie i-a recomandat internarea în spital. Din păcate, artistul nu a răspuns la tratamentul administrat la Boli Infecțioase. Pe 31 martie, acestuia i-a fost schimbat tratamentul, iar din 2 aprilie a fost mutat pe Secția ATI și ventilat non-invaziv, după cum informează Monitorul de Suceava.

Artistul sucevean s-a tratat 7 zile acasă!

La începutul lunii aprilie, cântărețul a fost internat la secția de Terapie Intensivă, din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Era ventilat non-invaziv, însă era conștient și cooperant. Pe 13 aprilie, însă, starea lui de sănătate s-a degradat, pe 15 aprilie a fost necesar să fie intubat, iar în această dimineaţă (17 aprilie) artistul a decedat. Solistul a declarat că s-ar fi îmbolnăvit la serviciu, pentru că unii dintre colegii săi nu au respectat măsurile de protecție împotriva virusului. ”Am avut colegi care nu prea au respectat măsurile şi de la unul, la altul s-a dus. De la o colegă, la un coleg, la un coleg”, a spus George Finiş, într-un interviu acordat pentru Monitorul de Suceava. Interpretul George Finiş a fost membru al Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu din Suceava. Solistul şi alţi 13 dintre colegii săi fuseseră depistaţi cu SARS-CoV-2.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net