Soldaţii – răpuşi de talibani, aleşii – de «foamea» pentru bani

Ultima actualizare:

    În timp ce militarii  români îşi pierd  viaţa pe front,  politicienii dorm  în bănci sau fac  coadă la DNA
În timp ce militarii români îşi pierd viaţa pe front, politicienii dorm în bănci sau fac coadă la DNA

Senatorul ALDE Daniel Barbu a stârnit valuri de indignare după ce a afirmat că misiunea unui politician este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Această gafă i-a supărat pe adevăraţii eroi, militari în teatrele de operaţiuni externe.

Sunt în campanie electorală şi spun cele mai ciudate lucruri. Senatorul ALDE Daniel Barbu i-a întrecut pe toţi şi a făcut o gafă de proporţii gigantice. ”Meseria de politician este o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”, s-a trezit spunând senatorul ALDE Daniel Barbu.


    Senatorul Daniel Barbu crede că este mai curajos decât militarii români care luptă în Afganistan
Senatorul Daniel Barbu crede că este mai curajos decât militarii români care luptă în Afganistan

La o zi după această enormitate, patru militari din Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi”  au fost răniţi în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan. Din fericire, starea lor este bună şi sunt sub supravegherea medicilor de la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar. Ieri, după un val de critici, parlamentarul s-a grăbit să spună că afirmaţia sa a fost “o metaforă” care nu a fost înţeleasă.  Nu este singurul din Parlament care are probleme de imagine. O mulţime de politicieni au dosare penale, acuzaţi de corupţie, că au luat şpagă în saci la curtea bisericii sau că au ascuns bănet în cimitir.  Din 1990, de când România participă la misiuni NATO, 40.000 de militari români ­şi-au riscat viaţa în teatrele de operaţiuni. 28 dintre aceştia au murit, iar 18 au fost răniţi, chiar mutilaţi pe viaţă. Nimic comparabil cu parlamentarii care dorm în bănci, care votează la două mâini, chiulesc pe rupte, chiar dacă au un program de trei zile şi jumătate pe săptămână.

28 de români au murit în războaiele altora

Ministerul Apărării onorează numele eroilor în teatrele de operaţiuni externe. O  lungă listă de militari români decedaţi, răniţi şi mutilaţi. 28 dintre ei s-au întors acasă în sicriu din plumb.


    Foto: mapn.ro
Foto: mapn.ro


    Foto: mapn.ro
Foto: mapn.ro

Duminică, 25 septembrie, patru militari au fost răniţi în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan: sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă decorat cu medalia de onoare a Statului Major General, caporalul Marcel Neagu şi soldatul Costică-Victor Tarnovschi. În ţară, familiile au fost disperate, până au aflat că rănile nu sunt foarte grave.

Dan Şova s-a miruit

În martie 2015, colegii senatorului Dan Şova urmau să voteze dacă vor permite anchetarea penală şi reţinerea acestuia. Înainte de vot, senatoarea Ruxandra Jipa l-a uns pe Şova pe frunte şi pe mâini cu ulei sfânt pentru a nu ajunge încătuşat, ceea ce s-a şi întâmplat.

Varujan Vosganian a pupat iconiţe

Şi Varujan Vosganian a folosit mirul, în timp ce colegii săi ­votau cererea DNA de cercetare penală a senatorului. Acesta a pupat iconiţe şi s-a uns cu ulei sfânt, până a aflat că votul a fost împotriva reţinerii.

Tăriceanu a fentat coada la permise

Al doilea om în stat a fost surprins la începutul lunii august rezolvând prin spatele clădirii problema reînnoirii permisului auto. Călin Popescu – Tăriceanu a spus că are lucruri mai importante de făcut decât să stea la coada lungă.

Senatorul Daniel Barbu crede că este mai curajos decât militarii români care luptă în Afganistan
Senatorul Daniel Barbu crede că este mai curajos decât militarii români care luptă în Afganistan

Mădălin Voicu are dosar de şpagă

Deputatul Mădălin Voicu este acuzat că a luat bani de la deputatul şi finul său Nicolae Păun. Procurorii anticorupţie îi acuză că au mânărit 24,22 milioane de lei din fonduri europene şi guvernamentale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net