Șoferul român prins cu 25 de imigranți în semiremorca frigorifică în drum spre Anglia este judecat. Ce pedeapsă au cerut procurorii

Ultima actualizare:

    Șoferul camionului frigorific din Olanda în care au fost găsiți 25 de imigranți este un cetățean român în vârstă de 40 de ani.Foto: Pixabay
Șoferul camionului frigorific din Olanda în care au fost găsiți 25 de imigranți este un cetățean român în vârstă de 40 de ani.Foto: Pixabay

Cazul imigranților găsiți aproape morți în camionul condus de un român a făcut înconjurul lumii anul trecut, în noiembrie. Cei 25 de oameni au fost salvați în ultima clipă, pe un feribot din Olanda, unde autoritățile i-au descoperit printre hălcile de carne înghețate din semiremorca frigorifică.

Liviu S. are 40 de ani și se afla la volanul camionului care transporta carne din Germania în Anglia. Când a fost oprit de autorități pe teritoriul olandez, șoferul român a negat că ar fi știut că în autovehicul se aflau și oameni. Aceeași variantă o susține și acum, la tribunal, la audieri. Luni, acesta a izbucnit în lacrimi și le-a spus anchetatorilor că în România are o familie greu încercată: fiica lui suferă de pneumonie, fiul lui are probleme cu vederea, iar de 8 luni de când e în închisoare a aflat că soacra lui are cancer, scrie observatornews.ro.

Liviu își susține în continuare nevinovăția și a declarat că societatea de prelucare a cărnii încearcă să-l învinovățească. Susține că nu a deschis ușile după ce au fost sigilate la abatorul din Sogel, unde a fost încărcată marfa. În apărarea lui, avocatul spune că nici unul dintre cei 25 de imigranți nu l-a recunoscut atunci când le-a fost arătată fotografia lui. Totuși, procurorii au cerut o condamnare de 10 ani de închisoare pentru român, instanța urmând să decidă sentința peste două săptămâni.

Cei 25 de imigranți au stat 10 ore în semiremorca frigorifică  

Cei 25 de imigranți au stat închiși 10 ore în semiremorca frigorifică. Când au simțit că rămân fără oxygen, au început să urle, să bată în pereți și să strige după ajutor. Feribotul s-a întors în Olanda și acolo salvatorii chemați de urgență au deschis ușile. Imaginile surprinse atunci au fost arătate luni la tribunal. Imaginile sunt groaznice, scrie ad.nl. Printre hălci de carne înghețate, oamenii urlă, bat în pereții semiremorcii cu disperare, cer ajutor. Unii sunt inconștienți, întinși pe burtă pe podea, alții stau chirciți cu capul pe genunchi, câțiva se prăbușesc când sunt deschise ușile.

Unii imigranți au fost găsiți întinși pe podea
Unii imigranți au fost găsiți întinși pe podea

Totuși, cei 25 de irakieni și kuweitieni, între care șase minori, au scăpat cu viață datorită unuia dintre ei, pe nume Omar, spun anchetatorii. Acesta a urcat în camion cu o bară de fier la el, iar cu ea a reușit să facă o gaură în peretele semiremorcii și au respirat cu rândul acolo.

Citește și:

Șofer român, prins în Olanda cu 25 de imigranți în camionul frigorific!

20 de imigranţi, găsiţi într-un camion din România

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net