Şoferul fugar, care a lovit mortal o femeie în Capitală a fost arestat

Ultima actualizare:

    Daniel Marius Văitiș nu avea permis când a provocat accidentul
Daniel Marius Văitiș nu avea permis când a provocat accidentul

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au decis, marţi, arestarea pentru 30 de zile a şoferului care a provocat, în 24 august, un accident mortal în Sectorul 3 al Capitalei, apoi a fugit de la locul faptei, potrivit News.ro.

Daniel Marius Văitiș, șoferul fără permis care a accidentat mortal o femeie, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi conducere fără permis. Decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 3 poate fi atacată în 48 de ore.

Bărbatul este judecat şi într-un alt dosar, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, pentru conducere fără permis.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au formulat, luni, o propunere de arestare preventivă pe numele lui Văitiş. Iniţial, procurorul de serviciu de la aceeaşi unitate de parchet a dispus cercetarea sa în stare de libertate fără vreo măsură preventivă.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au descoperit noi probe legate de tânărul de 23 de ani, pe care le-au prezentat procurorilor. Datele arată că bărbatul conducea de mai mult timp, deşi nu avea permis. El a condus inclusiv după comiterea accidentului mortal de pe 24 august, au declarat surse din cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 3 pentru News.ro.

În noaptea de duminică spre luni, au fost audiaţi mai mulţi martori, iar suspectul a recunoscut şi noile acuzaţii.

Accidentul a avut loc miercuri dimineaţă, pe bulevardul Energeticienilor din Sectorul 2 al Capitalei. Victima, o femeie care, din primele cercetări, ar fi traversat neregulamentar, a murit la câteva ore după ce a fost internată în spital, arată Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arătau că, în accident, a fost implicat un autoturism marca Opel Vectra B argintiu, un model produs între 1995 şi 1999. Filmările erau prea neclare din cauza luminii insuficiente şi a distanţei, încât să nu se poată observa numărul de înmatriculare al autourismului implicat în accident.

Inclusiv poliţistul Marian Godină a publicat pe pagina sa de Facebook un apel pentru ca oamenii care pot da detalii să anunţe Poliţia Rutieră.

„Ne ajutaţi să îl găsim? În data de 24.08.2016, în jurul orei 06.30, conducătorul autoturismului din imagini a lovit mortal o persoană, pe Bulevardul Energeticienilor din Bucureşti, după care a părăsit locul accidentului şi încă nu a fost identificat. Orice informaţie ne poate fi de folos”, a scris Godină pe Facebook.

Anunţul poliţistului braşovean a avut peste 2.400 de distribuiri şi câteva mii de comentarii. Unele dintre ele au conţinut detalii despre locul unde ar putea fi maşina implicată în accidentul mortal.

Tânărul a fost prins, vineri seară, cu ajutorul informaţiilor primite pe Facebook. El a recunoscut că se afla la volanul maşinii care a produs accidentul.

Sâmbătă seară, procurorul de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a dispus cercetarea sa în libertate fără să instituie vreo măsură preventivă şi fără să ceară instanţei emiterea unui mandat de arestare.

„Procurorul nu a propus arestarea preventivă a şoferului, astfel că acesta a plecat acasă liber ca pasărea cerului. Frustrant! Incredibil de frustrant pentru toţi cei care au muncit la acest caz. Cam acestea sunt momentele în care simţi că cineva îşi bate joc de munca ta”, a scris poliţistul Marian Godină pe Facebook.

Poliţiştii l-au citat, duminică cu mandat de aducere, şi l-au condus la noi audieri la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei, ulterior fiind dus în faţa procurorilor.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net