Şoferiţele vor plăti asigurare mai mare

Ultima actualizare:
RCA
RCA

Veşti proaste pentru şoferiţe! Dacă până acum erau privilegiate fiind considerate conducătoare auto prudente şi plăteau cu până la 30% mai puţin decât bărbaţii la asigurările auto, din decembrie 2012 vor trebui să scoată aceiaşi bani din buzunar ca şi reprezentanţii sexului tare.

Gata cu avantajele pentru femei! În prezent, asigurarea de răspundere civilă a autoturismelor (RCA) este calculată şi în funcţie de sexul şoferului şi, întrucât se consideră că femeile sunt mai atente la volan, ele plătesc cu până la 30% mai puţin pentru asigurare. Şi în cazul asigurărilor de viaţă, doamnele au tarif preferenţial, deoarece asiguratorii consideră că ele au o speranţă mai mare de viaţă decât bărbaţii.

Aceste prevederi au fost însă considerate discriminatorii încă din 2007, iar Curtea Europeană de Justiţie a hotărât ca atât bărbaţii, cât şi femeile să plătească tarife egale la asigurări. Până acum, România nu s-a conformat deciziei Curţii Europene, iar Guvernul a venit cu un proiect de lege în acest sens.

Astfel, dacă actul normativ va fi aprobat de Senat şi apoi de Camera Deputaţilor, începând cu 21 decembrie 2012 femeile vor plăti o poliţă de asigurare mai scumpă decât până acum.

«Nu e corect să plătim la fel! Femeile conduc mai preventiv»

Eugen Perţate (70 de ani), pensionar: „Din punctul meu de vedere, femeia nu este egală, ci este deasupra bărbatului. Nu cred că era cazul să se introducă aceste schimbări. Asiguratorii vor avea cel mai mult de câştigat.”

Elena Ozun (31 de ani), economist: „Foarte ciudat! Asta înseamnă că suntem egale cu bărbaţii, ceea ce nu este adevărat. Nu ar trebui să plătim la fel ca ei, noi la volan suntem mult mai atente.”

Vasilică Costache (36 de ani), agent de pază: „Drepturi egale, datorii egale! Păi, de ce să plătim noi mai mult şi ele nu? E discriminare, iar aceste discriminări pozitive sau negative trebuie să fie eliminate.”

Mona Graur (35 de ani), analist: „Ar fi bine să fie o glumă. Nu am auzit de schimbarea asta. Dacă e adevărat, nu mi se pare corect să plătim la fel. Femeile conduc mai preventiv decât bărbaţii şi nici nu produc atâtea accidente.”


    RCA
RCA

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net