Șoferița care a ucis două fete află astăzi dacă va fi arestată preventiv. Procurorii au contestat controlul judiciar

accident-fetita-bucuresti.jpg

Șoferița a intrat în plin în fetele care stăteau pe trotuar
Șoferița a intrat în plin în fetele care stăteau pe trotuar

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Șoferița care a omorât două fete în accidentul din cartierul bucureștean Andronache află astăzi dacă va ajunge după gratii. Tribunalul București decide dacă va păstra controlul judiciar sau va emite mandate de arestare.

Magistrații decid astăzi soarta Marcelei Leonte, femeia care a intrat cu mașina într-un grup de copii aflați pe trotuar și a omorât două fete. Șoferița, care se afla sub influența alcoolului, a fost initial rețiuntă pentru 24 de ore, iar după expirarea termenului a fost plasată sub control judiciar. Procurorii au contestat decizia de a fi lăsată în libertate, iar sentința va fi dată astăzi de Tribunalul București.

Șoferița Marcela Leonte este acuzată de ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Zilele trecute, rudele celor două fete au cerut în stradă arestarea acesteia.

Tragedia a avut loc sâmbătă, 27 februarie. Marcela Leonte (57 de ani) a ucis două fete care se aflau pe trotuar: una de 7 ani, iar cealaltă de 21 de ani. S-a petrecut pe o stradă din cartierul Andronache, în timp ce copilele stăteau de vorbă cu alți tineri. Femeia a venit tare și a intrat în plin în ele, doborând chiar și stâlpul de electricitate. Le-a spus polițiștilor că nu conducea prea des mașina familiei și că a încurcat pedala de frână cu accelarația. În mod normal, aceasta ar fi trebuit să oprească și să vireze fie la stânga, fie la dreapta. În urma analizelor de sânge a reieșit că femeia avea în sânge, la trei ore după accident, 0,67 la mie. Potrivit polițiștilor rutieri, asta înseamnă că la momentul producerii accidentului aloolemia în sânge era de 1,07 g/l . ”Pe oră se elimină în jur de 15-20%”, au precizat pentru Click! oamenii legii. 

Citește și: 

Cine este Marcela Leonte, șoferița ucigașă din cartierul Andronache

O mare de flori și un ocean de lacrimi pentru Raisa și Mihaela. Fetele ucise în accidentul din cartierul Andronache au fost înmormântate

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5