Şocant! Un bărbat din Neamţ vrea să îşi facă cimitir musulman în curte

islamist-ul_si_sotia.jpg

Daniel Câniparu si sotia, in curtea casei
Daniel Câniparu, bărbatul convertit la Islam, alături de soţie
foto: captura Facebook

Situaţie incredibilă într-un sat din judeţul Neamţ. Un bărbat de 52 de ani, convertit la Islam în urmă cu 5 ani, vrea să îşi facă cimitir musulman în curtea casei. Pentru că până acum autorităţile nu i-au aprobat iniţiativa neobişnuită, omul a anunţat că va intra în greva foamei.

Bărbatul susţine că timp de 3 ani tot încearcă să înfiiţeze un cimitir iar autorităţile nu îl lasă. De altfel, Daniel Câniparu este cel care şi-a construit, acum câţiva ani, o moscheie. Bărbatul şi-a găsit şi câţiva adepţi în sat, şi chiar dacă spune că primeşte des telefoane de ameninţare, nu vrea să renunţe la religia la care s-a convertit.

Acum a anunţat că intră în greva foamei, iar familia îl susţine.

cimitir-in-curte.jpg

Prima moschee musulmană din Moldova
foto: captura Facebook

 

Cimitirul va avea 400 de locuri de veci

Omul a ales şi locul în care vrea să înfiinţeze cimitirul. Este o suprafaţă mică şi bărbatul spune că perimetrul va fi înconjurat de gard şi de o bandă de 3 metri de iarbă de protecţie. Acolo vor putea fi îngropaţi 400 de musulmani. Vor fi, de asemenea, copaci plantaţi conform legislaţiei iar gropile vor fi aranjate cu latura dreaptă înspre direcţia de rugăciune de la Mecca

Bărbatul a povestit pentru presa locală că, deşi sunt puţini musulmani în zonă, chiar şi ei au dreptul să fie înmormântaţi şi susţine că cimitirul creştin le asigură locuri de veci doar lângă sinucigaşi.

Daniel Câniparu consider că greva foamei este singura soluţie pentru a obţine ceea ce-şi doreşte şi este convins că multe persoane vor fi alături de el. Iar soţia a anunţat că dacă va fi nevoie vor adopta şi ei greva foamei ca formă de protest.

Pe de ală parte, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Neamţ au transmis  că nu este vorba despre discriminare şi nu se opun proiectului, însă acesta poate fi realizat doar  în condiţiile stricte ale legii. Iniţiatorului i se cere, printre altele, să asigure lângă cimitir un spaţiu de protecţie de 100 de metri până la cea mai apropiată proprietate.

Loading...

Citește și