Cum s-a sinucis Marcel Lepa, criminalul polițistului din Timiș

Ultima actualizare:

    Ionel Marcel Lepa a fost capturat de mascați la două zile după ce l-a ucis pe polițist. Era rănit după ce fusese împușcat în schimbul de focuriFoto: Poliția Română
Ionel Marcel Lepa a fost capturat de mascați la două zile după ce l-a ucis pe polițist. Era rănit după ce fusese împușcat în schimbul de focuriFoto: Poliția Română

Ionel Marcel Lepa, ucigașul poliţistului din Timiș, a murit, în această dimineață. Bărbatul a fost găsit spânzurat cu cearșaful în grupul sanitar al celulei în care stătea singur, la penitenciarul din Timişoara. Cazul este acum cercetat de procurori.

Potrivit Poliţiei, astăzi, 10 iunie, în jurul orei 6.40, Ionel Marcel Lepa (47 de ani), cercetat pentru uciderea poliţistului Cristian Amariei, din cadrul IPJ Timiş, a fost găsit spânzurat în camera de arest de la Penitenciarul Timişoara.

Medicii au încercat să-l resuscitreze, dar a fost prea târziu. Decesul lui a fost constatat la ora 7.15.  Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au dezvăluit pentru Click! faptul că Lepa s-a strangulat cu cearșaful de pe pat.

Ucigașul polițistului stătea singur în celulă

Era tulburat, nu putea comunica cu ceilalți deținuți, pentru că era ținut izolat, iar întâmplările prin care a trecut l-au împins să facă gestul extrem.

”Când un deținut vrea să-și ia viața, o poate face. Are cu ce. Are pături, cearșafuri. Gardienii nu au voie să-l supravegheze tot timpul, ci doar intermitent, iar la toaletă niciodată”, ne-a explicat Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din ANP.

Bărbatul era cercetat pentru ultraj, omor calificat, nerespectarea armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Era arestat prevenitiv, dar la capătul unui proces îl aștepta pușcărie pe viață.

Pe 7 iunie, Lepa fusese audiat mai bine de două ore. Și-a recunoscut atunci fapta în fața anchetatorilor și a spus că regretă.

De asemenea, bărbatul a susținut că a vrut să-l împuște pe polițist în zona picioarelor. Ucigașul i-a luat viața polițistului pe 2 iunie, atunci când omul legii avea misiunea să-l captureze.

Ascuns într-o casă, din comunia Izvin, Timiș, Ionel Marcel Lepa, a sărit pe geam, moment în care a tras trei focuri de armă în gât și pipet.


    Polițistul Cristian Amariei, alături de familia sa
Polițistul Cristian Amariei, alături de familia sa

Cristian Amariei a fost răpus pe loc, pentru că nu avea vestă antiglonț. El avea 43 de ani, 20 de ani de experiență și doi copii mici.

Lepa era dat în urmărie generală. Anul trecut, fusese condamnat la opt ani de închisoare pentru tâlhărie, dar fugise.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/cu-ce-suma-va-fi-despagubita-familia-politistului-ucis-colegii-spun-ca-nu-e-de-ajuns

https://www.click.ro/news/national/luptatorii-sias-care-au-dat-peste-criminalul-politistului-ne-am-dus-la-cristi-sa-i

https://www.click.ro/news/national/femeia-care-sarit-sa-l-ajute-pe-politistul-ucis-se-tragea-ca-n-vestul-salbatic-iar

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net