Șocant! 7 oameni au murit pentru că nu au avut bani să cumpere sânge. Asistentele au fost eliberate

Ultima actualizare:

    Personalul medical recolta sânge de la donatori și îl vindea
Personalul medical recolta sânge de la donatori și îl vindea

Informaţii șocante apar în cazul vânzării la negru a sângului provenit de la donatori. Mai multe persoane bolnave nu au primit sânge și au fost lăsate să moară. Asta pentru că nu au bani să-l cumpere.

UPDATE, ORA 13.20

Opt asistente de la Centrul de Transfuzii Ialomița au fost reținute ieri, azi, însă, judecătorii le-au eliberat. Acestea sunt cercetate sub control judiciar. În sala de judecată se află încă șefa centrului, care nu a primit deocamdată verdictul. Revenim cu amănunte.

Criminalii în halate albe sunt nouă angajați ai Centrului de Transfuzii Ialomița, despre care procurorii au probe că vindeau la negru sânge provenit de la donatori. Un flacon se dădea cu 50-100 de lei, iar dacă era vorba despre o grupă de sânge rară, prețul urca până la 200 de lei. Îl cumpărau bolnavii, care urau să se opereze. Cine nu a avut bani ca să-și procure „doza de viață” a murit, deși sângele este gratuit. Vorbim despre șapte oameni grav bolnavi care au plecat dintre noi pentru că nu li s-au făcut la timp transfuziile, susţin procurorii. Printre aceștia se află și o fetiță de 13 ani. Mascații au făcut ieri percheziiții și au ridicat nouă angajați. Șefa Centrului pentru Transfuzii Slobozia, Cristiana Stoian, cinci asistente au fost reținute, iar alte două au fost puse sub control judiciar în acest caz. Ele sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, înşelăciune, fals intelectual, delapidare, şantaj şi instigare la fals.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net