Șocant! Anchetatorii cazului din Caracal știau că numărul de pe care a sunat Alexandra la 112 era conectat cu Dincă

Ultima actualizare:
Gheorghe Dincă este suspectat de uciderea a cel puțin două adolescente
Gheorghe Dincă este suspectat de uciderea a cel puțin două adolescente

Dintr-un raport oficial prezentat de unchiul Alexandrei Măceşanu, Alexandru Cumpănașu, reiese că anchetatorii care s-au ocupat de cazul din Caracal au aflat cu cinci ore înainte de pătrunderea în locuinţa suspectului că numărul de pe care fata a sunat la 112 apelase în luna mai telefonul lui Gheorghe Dincă.

Nu se precizează cărei instituţii îi aparţine raportul, dar acesta consemnează că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, de la DIICOT şi poliţiştii au stabilit de comun acord să nu intre în locuinţa suspectului înainte de ora şase, întrucât nu au identificat „indicii de săvârşire a unei infracţiuni flagrante în derulare”. Concluziile raportului arată că au existat probleme în gestionarea situaţiei, dar şi în înregistrarea cauzei, dosarul penal fiind constituit cu cinci ore întârziere, potrivit News.ro.

Unchiul Alexandrei Măceșanu a publicat un raport oficial al cazului din Caracal 

Alexandru Cumpănaşu a publicat joi, 15 august, pe Facebook, un raport cu privire la înregistrarea dispariţiei nepoatei sale, Alexandra Măceşanu, şi la măsurile întreprinse de autorităţile din Caracal în acest sens. Potrivit raportului, oamenii legii au început să trateze cazul cu serioriztate abia după ce un procuror de la DIICOT Craiova a văzut la televizor date despre dispariţia unei fete din oraş.


    Gheorghe Dincă este suspectat de uciderea a cel puțin două adolescenteFoto: Arhiva Click!
Gheorghe Dincă este suspectat de uciderea a cel puțin două adolescenteFoto: Arhiva Click!

Procuroul a aflat de la televizor despre cazul răpirii Alexandrei Măceșanu

„La data de 25 iulie, în jurul orelor 12.00, procurorul Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Craiova a văzut la un post de televiziune că a dispărut o minoră de pe raza municipiului Caracal. În această situaţie, ia legătura cu Poliţia Municipiului Caracal şi a aflat că într-adevăr s-a reclamat dispariţia, iar în jurul orelor 11 o persoană de sex feminin a apelat serviciul 112 că a fost bătută şi violată de un bărbat în jur de 50 de ani, fiind sechestrează într-o locuinţă din Caracal”, se arată în raport, fără a se preciza cărei instituţii îi aparţine.

Procurorii au dispus ulterior supravegherea a trei numere de telefon – cel de pe care s-a apelat serviciul 112, telefonul de pe care a fost apelată mama victimei (atunci când un bărbat a sunat-o să o asigure că fiica ei e în siguranță) şi telefonul victimei. Raportul mai arată, însă, că ore în şir telefoanele nu au mai fost active pentru a se putea face localizarea acestora.

Polițiștii au ignorat o posibilă pistă în cazul din Caracal

„La scurt timp, procurorul de caz a fost informat că numerele de telefon indicate nu mai sunt active, motiv pentru care urmează să efectueze în continuare verificări (...) au mai precizat că acestea aparţin unor cartele prepay al căror utilizator este necunoscut. În jurul orei 1, Compartimentul Operaţiuni Speciale a precizat că, din verificările efectuate, a rezultat că numărul de telefon de la care minora Măceşanu Alexandra Mihaela a apelat serviciul 112 a efectuat un apel în luna mai 2019 către numărul de telefon înregistrat pe numele Dincă Gheorghe”, se mai arată în raport. Practic, polițiștii au ignorat o posibilă pistă care putea duce cu rapiditate la casa inculpatului, unde fata era ținută ostatică.

Documentul prezentat de alexandru Cumpănaşu mai relatează și faptul că anchetatorii au identificat trei posibile locuinţe ale lui Gheorghe dincă – domiciliul actual, fostul domiciliu şi adresa la care locuişte fiul său.

”Întrucât lucrătorii de poliţie care au verificat locuinţa lui Dincă Gheorghe nu au identificat indicii de săvârşire a unei infracţiuni flagrante în derulare au prezentat speţa procurorului Popescu Cristian Ovidiu şi prim-procurorului Zăvoianu Cătălin Alexandru din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, procurorului Vasilescu Liviu din cadrul DIICOT Craiova precum şi conducerii Poliţiei Municipiului Caracal şi reprezentanţilor IPJ Olt care, de comun acord, au decis ca percheziţia domiciliară să fie realizată potrivit procedurii, începând cu ora 6”, se mai arată în raport. Totuși, vecinii lui Dincă sunau în același timp la poliție să reclame țipete care se aud din locuința acestuia, în timp ce echipajele de poliție erau în fața curții suspectului și decideau să nu intre. 

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net