Şobolanii fură mâncarea păsărilor din Cişmigiu - FOTO

CLIIMA20121016_0121_1.jpg

La 6.00 dimineaţa, imediat ce păsările primesc mâncare, şobolanii îşi fac apariţia. (Foto: Florin Şuler)
Citeste tot despre: 

Mânâncă tot ce prind, muşcă păsările exotice din parcuri şi aleargă oamenii care fac jogging dis-de-dimineaţă. Puhoi de şobolani roiesc în Parcul Cişmigiu, şi nu numai.

Asta spre disperarea trecătorilor, care se tem ca nu cumva să fie "agăţaţi" de picioare de rozătoarele lihnite de foame. Reporterii Click! au asistat, ieri, la primele ore ale zilei, la o scenă de-a dreptul sinistră.

Şobolanul coboară pe mal ca să mănânce din lac (Foto: Florin Şuler)

Trei rozătoare mai au  puţin şi sar peste păsări ca să le fure grăunţele (Foto: Florin Şuler)


În momentul în care îngrijitorii au venit să hrănească raţele şi lebedele de pe lacul din Cişmigiu, zeci de şobolani au ieşit de nicăieri şi s-au năpustit peste găleţile pline cu grăunţe. Dacă n-au mai apucat să se caţere pe ele, au coborât pe mal şi s-au servit direct din apă.

"Dimineaţă se strâng lângă lac şi răstoarnă găleţile cu mâncare. Asta se întâmplă de vreo patru luni încoace. Păsările au fost muşcate de mai multe ori de ei", ne-au mărturisit oamenii care se ocupă de înaripate.

Şobolanii mişună peste tot: pe mal, dar şi pe trunchiurile copacilor (Foto: Florin Şuler)


În parcurile Herăstrău şi Bordei se întâmplă acelaşi lucru, iar bucureştenii ieşiţi la plimbare sunt de-a dreptul oripilaţi. "Fug de colo-colo printre picioarele noastre. Cineva trebuie să facă ceva", s-a plâns o cititoare, care aleargă zi de zi pe aleile din Herăstrău.

"Dezinsecţia şi deratizarea sunt executate de firma 3D. Ultima intrare a maşinilor societăţii în parcurile administrate de ALPAB a fost înregistrată la 4.10.2012", ne-au precizat cei de la Administraţia Parcurilor.

Rozătoarele transmit boli mortale

Bolile pe care le pot transmite şobolanii şi muşcătura acestora pot fi letale. Sunt purtătorii unor boli infecţioase grave, cum ar fi leptospiroza, listerioza, febra muşcăturii de şobolan şi rabia.

Unele se transmit prin contactul cu urina animalului infectat, pe cale digestivă, respiratorie sau cutanată.Toate sunt grave şi pot produce decesul la om.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1