SMURD-ul din București este depășit de numărul mare de pacienți infectați. 10 echipaje din țară vin în ajutor

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă personală
Foto: Arhivă personală

SMURD București nu mai face față numărului mare de pacienți infectați, astfel că 10 alte echipaje SMURD din țară au ajuns în Capitală pentru a oferi ajutor în acest sens.

După ce în ultima perioadă numărul pacienților infectați cu noul coronavirus s-a dublat, paramedicii abia mai fac față solicitărilor. Cei 30 de pompieri detașați din 15 județe în București, din cele 10 echipaje de „întăriri”, au misiunea de a prelua transporturile pacienților fără probleme grave, tocmai pentru a lăsă echipajele SMURD din Capitală să se ocupe de cazurile grave. 

10 echipaje din țară vin în ajutorul SMURD-ului din Capitală

Cele 10 mașini de intervenție au ajuns în cursul zilei în Capitală, iar echipajele au misiunea de a asigura 24 de ore din 24 transportul pacienților cu forme ușoare. Decizia a fost luată după ce numărul pacienților depistați cu noul coronavirus a crescut vertiginos în București.

„Ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri gestionate în fiecare zi s-a luat decizia de suplimentare a obiectivelor. Fiecare echipaj fiind deservit de doi conducători auto.

Misiunea lor va fi de a se deplasa cu echipaje de la ambulanță sau DSP pentru a testa pacienții la domiciliu și în multe situații de a transporta pacienții de la domiciliu către spitale. Este o situație care s-a mai înregistrat atunci când numărul de cazuri era foarte mare”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București.

De asemenea, de multe ori echipajele trebuie să meargă la mai multe spitale pentru a găsi un pat liber pentru pacienți. Și stația de decontaminare este supraaglomerată, având în vedere numărul infectărilor, informează Digi 24.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net