Slujbe de pomenire în memoria eroilor din Decembrie 1989

Ultima actualizare:

      Începând de miercuri, 17 decembrie, vor fi comemoraţi primii eroi revoluţionariFoto: AFP
Începând de miercuri, 17 decembrie, vor fi comemoraţi primii eroi revoluţionariFoto: AFP

Începând de miercuri, 17 decembrie, de la ora 12, în toate lăcaşurile de cult ortodoxe, în catedralele, bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române vor fi comemoraţi primii eroi revoluţionari care au murit acum 25 de ani la Timişoara, unde s-a aprins scânteia Revoluţiei Române.

Această zi ne aminteşte de primii eroi care s-au jertfit pentru libertate, pentru credinţa şi pentru demnitatea românilor asupriţi de regimul comunist. La împlinirea a 25 de ani de la trecerea în eternitate a eroilor din Decembrie 1989, în semn de recunoştinţă, pentru jertfa lor, vor suna clopotele şi se vor rosti rugăciuni de pomenire în toate lăcaşurile de cult ortodox din ţara noastră.

De asemenea, luni, 22 decembrie, de la ora 12, în memoria eroilor din Bucureşti şi din toate localităţile ţării, unde s-a extins mişcarea de protest împotriva regimului comunist, dangătul clopotelor va răsuna  în lăcaşurile de cult ortodox din Patriarhia Română, unde eroii Revoluţiei vor fi cinstiţi prin slujbe de pomenire.

În Bucureşti, în ziua de 21 decembrie, după ora 17,30, au pierit în baia de sânge de la Sala Dalles primele victime. Atunci au răsunat pentru prima dată pe Bulevardul Magheru apelurile disperate: Libertate! Vom muri şi vom fi liberi !

Totodată, în intervalul 17 - 23 decembrie, ierarhi, preoţi şi  diaconi vor oficia slujbe de pomenire pentru eroii din Decembrie 1989, în cimitirele, la monumentele şi la troiţele din ţară care amintesc de jerfa victimelor din Decembrie 1989, în urmă cu 25 de ani. 

În Bucureşti, vor fi oficiate slujbe de pomenire pentru eroii din Decembrie 1989 la Troiţa din Cimitirul Eroilor Tineri, pretutindeni unde au căzut secerate de gloanţe victimele Revoluţiei Române: la troiţele de la Piaţa Universităţii şi de la Piaţa Romană, la Radio şi la Televiziune. Un impresionant ceremonial religios se va oficia la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă –Otopeni în memoria eroilor jandarmi căzuţi la datorie în dimineaţa zilei de 23 decembrie 1989. 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net