Slujbă pentru Nicolaescu doar dacă îi îngroapă cenuşa

Ultima actualizare:
Potrivit testamentului  lăsat de regizor, toată  averea îi rămâne soţiei  sale, Dana Nicolaescu
Potrivit testamentului lăsat de regizor, toată averea îi rămâne soţiei sale, Dana Nicolaescu

La şase luni de la moartea regizorului Sergiu Nicolaescu, un nou scandal a izbucnit. Potrivit surorii acestuia, în testament, maestrul a spus că doreşte să fie „înmormântat creştineşte", şi nu incinerat, aşa cum a decis văduva sa. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) spun că sunt dispuşi să-i facă o slujbă de pomenire, dacă se dovedeşte că actul este real.

Moartea lui Sergiu Nicolaescu, în ianuarie 2013, a iscat multe controverse. Şi asta, pentru că soţia sa, Dana Nicolaescu (36 de ani), a decis să-l incinereze, motivând că aceasta a fost dorinţa maestrului. Sora regizorului, Iolanda Nicolaescu (86 de ani), a declarat, la acea vreme, că fratele său a fost un bun creştin, dar că incinerarea a fost alegerea lui şi că trebuie respectată.

Atunci, nici măcar nu ştiam că există un testament, deci nu ştiam nici de faptul că, la sfârşitul acestui act, fratele meu a spus că vrea să fie «înmormântat după datinile creştineşti». Prin urmare, am susţinut-o pe cumnata mea, atunci când a spus că Sergiu şi-a dorit să fie incinerat. Eram sigură că aşa a fost, nici prin cap nu mi-a trecut că nu ăsta e adevărul", ne-a declarat, ieri, Iolanda Nicolaescu.

simeon stalpnicul png

La câteva luni de la moartea fratelui său, Iolanda Nicolaescu a aflat de testament: „Avocatul meu este cel care mi-a spus de testament. Când am văzut care a fost, de fapt, dorinţa lui Sergiu, am întrebat-o pe cumnata mea de ce nu l-a înmormântat creştineşte, aşa cum şi-a dorit. Mi-a răspuns că exprimarea din testament este o formulă stas, că aşa se pune în astfel de acte şi că, de fapt, fratele meu a vrut să fie incinerat".

În momentul în care a intrat în posesia documentului, Iolanda Nicolaescu şi-a delegat avocatul să facă o cerere câtre BOR prin care fratele său să poată beneficia de o slujbă de pomenire. „Avocatul meu a făcut această cerere către Patriarhie la care a ataşat şi o copie a testamentului", a completat sora regretatului regizor.

Ieri, reprezentanţii BOR au emis un comunicat de presă în care menţionează că, „dacă se constată că într-adevăr dorinţa testamentară reală a domnului Sergiu Nicolaescu a fost înmormântarea după datinile creştine, se poate acorda o dispensă pentru o slujbă de pomenire, după ce urna cu cenuşa lui va fi pusă într-un mormânt, străjuit de o cruce. Astfel, va exista şi un loc de omagiere a memoriei lui".

Potrivit testamentului lăsat de regizor, toată averea îi rămâne soţiei sale, Dana Nicolaescu


    Potrivit testamentului  lăsat de regizor, toată  averea îi rămâne soţiei  sale, Dana Nicolaescu
Potrivit testamentului lăsat de regizor, toată averea îi rămâne soţiei sale, Dana Nicolaescu

«Testamentul e făcut la nici o lună de la operaţiile pe creier» Iolanda Nicolaescu, sora lui Sergiu Nicolaescu

În 9 aprilie 2013, după ce a văzut testamentul lăsat de fratele său, Iolanda Nicolaescu l-a atacat în instanţă, cerând anularea actului. Potrivit documentului, toată averea regizorului revine soţiei sale, în testament nefiind deloc menţionată sora sa.

simeon stalpnicul png

„Eu nici nu exist în acest testament. Eu nu pot să cred că fratele meu nu s-a gândit la mine. Noi ne-am iubit foarte mult unul pe altul, încă din copilărie. Am avut o relaţie specială. Sergiu întotdeauna îmi spunea că, dacă va muri înaintea mea, n-am de ce să-mi fac griji, pentru că el îmi va lăsa ca să trăiesc liniştită. Testamentul a fost făcut la 12 februarie 2008, după ce, în 8 ianuarie şi apoi în 24 ianuarie 2008, fusese operat pe creier, din cauza unui hematom. Deci, am îndoieli asupra acestuia", ne-a spus Iolanda Nicolaescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net