Situație gravă în sănătate după închiderea secției ATI de la Spitalul de Arși din Capitală

Ultima actualizare:

    Spitalul de Arși din Capitală, cel mai mare din România, este considerat de specialiști nepregătit pentru a face față scopului pentru care a fost creat
Spitalul de Arși din Capitală, cel mai mare din România, este considerat de specialiști nepregătit pentru a face față scopului pentru care a fost creat

Un nou scandal vine să readucă în atenție situația gravă a tratării pacienților cu arsuri grave în România. Potrivit digi24.ro, un bărbat din Olt a fost plimbat printre spitale şi a murit într-o unitate medicală care nu avea secţie de arşi, în timp ce Secția ATI de la singurul spital specializat din România, a fost închisă de autorități.

Conducerea spitalului din Slatina susţine că nu a găsit nicio unitate în Capitală care să-l preia. Mai-marii din minister recunosc că pacienţii sunt aduşi la Bucureşti în limita locurilor disponibile.

Un bărbat de 73 de ani din Olt a ajuns în urmă cu câteva zile la spitalul din Slatina cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului. Trebuia trimis de urgenţă într-un spital mai mare, care se ocupă de pacienţii cu arsuri grave. Numai că medicii nu au găsit nicio unitate medicală specializată, care să-l primească.

„Spitalul de urgenţă pentru Arsuri București a intrat în reabilitare, la Terapie Intensivă, şi nu s-a mai putut pune în aplicare protocolul conform căruia pacienţii cu arsuri profunde sunt transferaţi automat. Sunt unele probleme până obţinem transferul către o instituţie care poate să preia această categorie de pacienţi”, spune Cătălin Pătru- director medical al Spitalului Slatina.

„A fost ţinut foarte mult timp la Slatina. Mi se pare foarte mult, cinci ore să-l ţii...”, spune Laurenţiu Mihai, fiul bărbatului decedat.

În cele din urmă bărbatul a fost trimis la spitalul din Craiova, unitate medicală cu dotări superioare celei de la Slatina, dar tot fără secţie de mari arşi.

Bătrânul a murit la scurt timp după transfer. Potrivit medicilor, nu sunt speranțe că situația va fi rezolvată prea curând.

„ Protocolul specifică transferul la București în limita locurilor disponibile. Când Spitalul de Arși a avut probleme, protocolul a fost adaptat, rămâne principiul de transfer în limita locurilor disponibile”, a declarat pentru digi24.ro, Laurențiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Conducerea ministerului a anunțat că pacienţii cu arsuri ar putea fi trataţi, dacă e nevoie, şi la Spitalul Militar din Bucureşti.V

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net